Yozgat'a uyarılarını tek tek sıraladı! Bu süreçte sabırlı olmaları çok önemli

Yozgat'a uyarılarını tek tek sıraladı! Bu süreçte sabırlı olmaları çok önemli
Yozgat’ın Şehit Abdullah Bozkurt İlkokulu Rehber Öğretmeni Mustafa Seyfi, anasınıfı ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrencilerin velilerine önemli uyarılarda bulundu.

Yozgat’ın Şehit Abdullah Bozkurt İlkokulu Rehber Öğretmeni Mustafa Seyfi, anasınıfı ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrencilerin velilerine önemli uyarılarda bulundu. Seyfi, okula yeni başlayan çocukların uyum sürecinde karşılaştıkları zorluklara dikkat çekerek, velilere bu süreçte sakin ve anlayışlı olmaları gerektiğini vurguladı.

Rehber Öğretmeni Mustafa Seyfi, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminin başladığını hatırlatarak, özellikle anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerinin bu yeni döneme uyum sağlamalarının zaman alabileceğini belirtti. Seyfi, "Uyum süreci içerisindeyiz. Rehber öğretmeni olarak velilerden beklentim, bu sürecin normal bir süreç olduğu yönündedir. Okula yeni başlayan çocukların anne ve babaları gibi bütün veliler kaygılı, endişeli ve heyecanlı olabilir. Bu durum son derece normaldir ve bu sürecin doğal bir şekilde atlatılması gerekir" dedi.

seyfi-veli-1.jpg

Velilerin, çocuklarının bu dönemde yaşadıkları duygusal dalgalanmalara karşı sabırlı olmalarını öneren Seyfi, çocukların kesinlikle yargılanmaması gerektiğini vurguladı. “Çocuğunuzu olduğu gibi kabul etmeniz, sabırlı olmanız çok önemli. Eğitim süreç işidir ve bu süreçte çocuklarıyla birlikte sınıfa girip çıkmaları veliler için heyecan verici olabilir. Ancak, ilerleyen zamanlarda velilerin sınıfa girmemeleri gerekiyor. Çocuklarınızı okulun bahçesinde bırakıp vedalaşmanız, ne çok uzun ne de çok kısa olmalı” ifadelerini kullandı.

Çocukların okul hayatına uyum sağlama sürecinde bazı kaygılar yaşayabileceğini belirten Seyfi, bu kaygıların çocuklar tarafından hissedilmemesi gerektiğine dikkat çekti. “Çocuklarınızı her zaman olduğu gibi kabul edin. Onları her ortamda sevgi ile karşılayın. Olumsuz davranışları yerine olumlu davranışlarını övüp takdir ederseniz, bu süreci daha sağlıklı bir şekilde atlatabilirsiniz. Velilerimizin kendi kaygılarını çocuklarının yanında dile getirmemesi bu süreçte çok önemlidir" dedi.

Seyfi, çocukların uyum sürecinde yaşanabilecek zorlukların doğal olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımız bu süreçte ağlayabilir, okuldan kaçabilir ya da okula gelmek istemeyebilir. Bu son derece normaldir. Hayatlarının en önemli dönüm noktalarından biri olan ilköğretime başlamak, çocuklar için büyük bir adımdır. Bu süreçte yeni arkadaşlar edinecekler, yeni öğretmenlerle tanışacaklar ve toplumsal hayata hazırlanacaklar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.