Yozgat Bozok Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu
Yozgat Bozok Üniversitesi, 2023-2024 eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamlayan Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi öğrencilerini mezun etmenin gururunu yaşadı.

Yozgat Bozok Üniversitesi, 2023-2024 eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamlayan Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi öğrencilerini mezun etmenin gururunu yaşadı. Mezuniyet töreni, Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Törene, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Üniversite Genel Sekreteri Mustafa Kocakaya, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

4.jpeg

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Törende bir konuşma yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, onların azim ve kararlılıkla bu noktaya geldiklerini vurguladı.

Rektör Yaşar, konuşmasında, “Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi diploma töreninde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Mezun olan öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz, azim ve kararlılıkla bu noktaya geldi ve emeklerinin karşılığını aldı” dedi.

2.jpeg

Yaşar, konuşmasında Filistin’de yaşanan zulme de dikkat çekti. “Dünyanın dört bir yanında yaşanan acıları ve zulümleri görmezden gelemeyiz. Özellikle, İsrail’in Gazze’de Filistinlilere karşı yürüttüğü katliam, insanlık onurunu zedeleyen ve vicdanları yaralayan bir trajedi olarak karşımızda durmaktadır. Bir üniversite olarak, bilimin, aklın ve vicdanın ışığında hareket etmek zorundayız. Filistin’de yaşananlar, sadece Filistin halkının değil, tüm insanlığın ortak acısıdır. Masum insanların hayatını kaybettiği, çocukların yetim kaldığı, evlerin yıkıldığı bu zulme karşı sessiz kalmak, insani ve ahlaki sorumluluğumuza aykırıdır” şeklinde konuştu.

Rektör Yaşar, İslam dininin temelinde yer alan adalet, merhamet ve insan hakları gibi evrensel değerlerin önemine dikkat çekerek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) müminlerin birbirlerine destek olmasının önemini vurgulayan hadisinden alıntı yaptı. “Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine merhamet etmekte, acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar” buyurarak, zor zamanlarda kardeşinin yanında olmanın önemini vurgulamıştır” dedi.

3.jpeg

Rektör Yaşar, Maide Suresi’nin 32. ayetine de değinerek, “Kur'an-ı Kerim’de, 'Kim, bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur; kim de bir can kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur' buyurulmuştur. Bu ayet, her insan hayatının ne kadar değerli olduğunu ve haksız yere cana kıymanın büyük bir günah olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Filistin halkına karşı yapılan zulmü kınıyor ve uluslararası toplumun bu insanlık suçuna sessiz kalmaması gerektiğini bir kez daha vurguluyorum. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız ve onların acılarını paylaşıyoruz. Onlara dualarımızla ve elimizden gelen yardımlarla destek olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Son olarak, mezun olan öğrencilere seslenen Yaşar, “Bugün mezun olarak yeni bir hayata adım atıyorsunuz. Unutmayın ki, sizler sadece kendi hayatlarınızdan sorumlu değilsiniz; aynı zamanda topluma ve insanlığa karşı da sorumluluklarınız var. Adaletin ve barışın hakim olduğu bir dünya için çaba göstermeye devam edin. İslam’ın evrensel değerlerini hayatınıza rehber edinerek, zulme ve haksızlığa karşı durun. Siz değerli öğrencilerimize, sizleri yetiştiren değerli akademisyenlerimize ve sizleri her daim destekleyen ailelerinize teşekkür ediyorum. Yeni hayatınızda başarılar diliyor, yolunuzun açık olmasını temenni ediyorum” dedi.

Tören, öğrencilere diplomalarının verilmesiyle sona erdi. Mezun öğrenciler ve aileleri, bu anlamlı günde büyük bir gurur ve mutluluk yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.