Türkiye Diyanet Vakfı'ndan ilim seferberliği! Ülke genelinde 469'a ulaştı

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan ilim seferberliği! Ülke genelinde 469'a ulaştı
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), gençlerin ve dezavantajlı bireylerin kitaba erişimini artırmak amacıyla hayata geçirdiği “Hediyem Kitap Olsun” kampanyası ile önemli bir başarıya daha imza attı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), gençlerin ve dezavantajlı bireylerin kitaba erişimini artırmak amacıyla hayata geçirdiği “Hediyem Kitap Olsun” kampanyası ile önemli bir başarıya daha imza attı. Vakıf, yurt genelindeki 469 kütüphaneye toplamda 101.930 kitap desteği sağlayarak binlerce kişiye kitap hediye etti.

Eğitime ve kitaba erişim imkanlarının artırılması için başlatılan kampanya, 2022 yılında hayata geçirildi ve her geçen gün daha fazla ilgi ve destek görmeye devam ediyor. Kampanya kapsamında Türkiye genelinde kitap ihtiyacı olan okullar, üniversiteler, Kur'an kursları, gençlik merkezleri, kültür merkezleri, cezaevleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları TDV’nin kitap yardımlarıyla buluşturuldu.

thumbnail-1.jpg

TDV’den Kitap Seferberliği

Dünya Okuma Yazma Günü vesilesiyle bir açıklama yapan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, okumanın insan hayatındaki önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Dinimiz, okumaya ve ilme büyük önem vermiştir. Kur'an-ı Kerim’in ilk emri ‘oku’ olmuştur. Vakfımız da bu anlamda çeşitli projelerle eğitimi ve kitap okuma alışkanlığını desteklemektedir. ‘Hediyem Kitap Olsun’ kampanyamızla kitaba ulaşma imkanı olmayan binlerce kişiyi kitaplarla buluşturduk. Projemiz, her yaş grubuna okuma alışkanlığı kazandırmak için sürdürülen önemli bir çalışma niteliği taşımaktadır.”

Turan, bu proje kapsamında 35 okul öncesi, 29 ilkokul, 67 ortaokul, 87 lise ve 43 yetişkin kütüphanesi olmak üzere toplamda 261 kuruma 68.738 kitap ulaştırıldığını ifade etti. Genel olarak ise toplamda 469 kütüphaneye 101.930 kitap desteği sağlandığını belirtti.

thumbnail-7.jpg

Her Yaş Grubuna Uygun Kitaplar

Turan, “Hediyem Kitap Olsun” kampanyasının içeriği hakkında da bilgi vererek, projenin farklı yaş gruplarına hitap eden geniş bir kitap yelpazesi sunduğunu söyledi. Projede, çocuklar, gençler ve yetişkinler için din eğitimi ve kültür eserleri, İslami ilimler, aile kitapları, ilahiyat temel eserler, yabancı dillerde yayınlar ve irşat yayınları gibi 15 ana kategori altında toplanan 1682 kitaba yer verildiğini dile getirdi. Bu sayede, kampanyanın toplumun farklı kesimlerine ulaşarak okuma bilinci kazandırmaya katkı sağladığını vurguladı.

Kitap Bağışına Davet

İzani Turan, projeye destek olmak isteyen hayırseverlerin kampanyaya nasıl katkıda bulunabileceklerine de değinerek, “Kitaba ulaşamayan daha fazla insana ulaşmayı hedefliyoruz. Hayırseverler, ‘KİTAP’ yazıp 5601’e SMS göndererek 25 TL bağış yapabilir ya da bagis.tdv.org adresinden istedikleri miktarda bağış yaparak kampanyamıza destek verebilirler,” şeklinde konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Hediyem Kitap Olsun” kampanyası, eğitime ve kitaba erişimi olmayan bireyler için umut ışığı olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.