Proje hayata geçiriliyor! Vatanın dört bir köşesinden Yozgat'a gelecekler

Proje hayata geçiriliyor! Vatanın dört bir köşesinden Yozgat'a gelecekler
Yozgat İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen TÜBİTAK 4004 "Bozok'ta İklim Değişikliklerine Uyum: Bilim ve Teknoloji Entegrasyonlu Uygulamalar II" projesi, 24-30 Haziran 2024 tarihleri arasında hayata geçirilecek.

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen TÜBİTAK 4004 "Bozok'ta İklim Değişikliklerine Uyum: Bilim ve Teknoloji Entegrasyonlu Uygulamalar II" projesi, 24-30 Haziran 2024 tarihleri arasında hayata geçirilecek. Cumhuriyet Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Nurullah Korkman’ın yürütücülüğünü yaptığı bu proje, Türkiye genelinden 24 öğretmeni Yozgat'ta bir araya getirecek.

ogretmenlere-egitim3.jpg

Projede okul öncesi, sınıf öğretmenleri, fen bilimleri ve sosyal bilgiler öğretmenlerinin iklim değişikliğiyle ilgili çevresel sorunlara çözüm üretebilme becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor. Proje kapsamında, bilim ve teknoloji entegrasyonu kullanılarak tasarım yapma becerilerinin artırılması hedefleniyor. Böylece öğretmenler, iklim değişikliğinin neden olduğu sorunları ve bu sorunlara yönelik uyum stratejilerini daha iyi anlayacak ve çözüm yolları geliştirebilecekler.

ogretmenlere-egitim2.jpg

Proje süresince, Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri ve uzman öğretmenler tarafından çeşitli eğitimler verilecek. Kamp programında; yeşil kümes, bitki ıslahı, biyogaz üretimi, manyetik alan etkisi ile verim artırma, topraksız tarım, yenilenebilir enerji, bokasi kompostu, yağmur hasadı, bitki spiralleri ve iklimlendirilmiş ahıl ile verimlilik konularında tasarım temelli bilimsel etkinlikler yer alacak.

Proje kapsamında 7 gün sürecek bilim kampı, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Turizm Otelcilik) bünyesinde gerçekleştirilecek ve katılımcı öğretmenler burada konaklayacak. Başvurular 22 Mayıs - 10 Haziran 2024 tarihleri arasında https://forms.gle/Dn39RMD9vrhqvA86A adresi üzerinden çevrim içi olarak yapılabilecek. Yapılan başvurular proje ekibi tarafından değerlendirilecek ve asıl ile yedek katılımcı listeleri duyurulacak.

ogretmenlere-egitim1.jpg

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, projenin amacının iklim değişikliğinin neden olduğu çevresel sorunlara dikkat çekmek ve bu sorunlara yönelik çözüm yolları geliştirmek olduğu belirtildi. "Bu proje, öğretmenlerin iklim değişikliğine karşı farkındalığını artırarak, yeni iklim koşullarına uyum sağlamalarına katkıda bulunacak. Projeye katılan öğretmenler, aldıkları eğitimlerle öğrencilerine ve çevrelerine bu önemli konuyu daha iyi aktarabilecekler" ifadelerine yer verildi.

ogretmenlere-egitim.jpg

Projenin yürütücüsü Nurullah Korkman ise, "İklim değişikliği tüm dünyayı etkileyen bir sorun. Bu projeyle öğretmenlerimizin, iklim değişikliğine uyum sağlama ve bu konuda çözümler üretme becerilerini artırmayı hedefliyoruz. Bozok Üniversitesi’nden değerli akademisyenlerimizin desteğiyle, bilimsel ve teknolojik yaklaşımları eğitim programımıza entegre ediyoruz" dedi.

Türkiye genelinden seçilecek 24 öğretmenin katılacağı bu bilim kampı, iklim değişikliğiyle mücadele ve uyum konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan önemli bir adım olacak. Katılımcılar, hem teorik bilgilerini artıracak hem de uygulamalı çalışmalarla bu bilgileri pratiğe dökme fırsatı bulacak. Bu sayede, iklim değişikliğine karşı daha bilinçli ve donanımlı bireyler yetiştirmek için önemli bir katkı sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.