Yüzyılın projesinde Yozgat'ta ilk temelin atılacağı tarih belli oldu

Yüzyılın projesinde Yozgat'ta ilk temelin atılacağı tarih belli oldu

Cumhuriyet tarihin en büyük sosyal konut planlaması olan 'İlk Evim İlk İş yerim' projesi kapsamında Yozgat’ta 25 Ekim'de temel atacak.

A+A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile 25 Ekim’de aralarında Yozgat’ın da bulunduğu 17 ilde sosyal konut projesinin temel atma töreninin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla geçtiğimiz günlerde ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi’ olarak açıklanan sosyal konut projesi çerçevesinde açıklamalarda bulundu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim İlk İş Yerim Projesi kapsamındaki ilk temellerin, 25 Ekim’de nerede atılacağını söyledi. Bakan Kurum proje dahilinde 25 Ekim’de aralarında Yozgat’ın da bulunduğu 17 ilde temel atma töreninin gerçekleştirileceğini açıkladı.

"25 EKİM'DE 17 İLDE TEMEL ATACAĞIZ"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı paylaşımda, “Vatandaşımızın bu projenin yapılıp yapılamayacağı konusunda hiçbir tereddüttü yok. Tüm dünyanın durduğu bir dönemde böyle bir projeyi açıklıyoruz ve 25 Ekim’de de ilk temellerini atacağız. 5 bin konutun ilk temellerini Ankara, Afyon, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak’ta atacağız. Valiliklere yazı yazdık. Onlarda ilgililerle görüşmek suretiyle bize talepleri ilettiler. Biz de nüfus dağılımına göre adaletli şekilde sayıları belirleyerek, ilçelere dağıttık” dedi.

500 BİN KONUT YAPILACAK

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi çerçevesinde 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin işyeri hedefinin, ilk etabında 250 bin sosyal konut, 100 bin konut arsası ve 10 bin işyeri inşa edilecek.

81 ilde, 609 ilçede yapılacak sosyal konut projeleriyle vatandaşlar, toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2 artı 1 konutlara, aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olacak. Toplam 850 bin lira fiyata sahip 3 artı 1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle, 240 vadeyle yapabilecekler. İstanbul’da hane gelirinin 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan her vatandaşlara başvuru kapısı açık olacak.

YOZGAT’TA 300 KONUT

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında Yozgat’a 300 sosyal konutun yapılacağını söyledi.

Başkan Köse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan “İl Evim İlk İşyerim” projesi kapsamında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Yozgat’ta yapılacak 300 sosyal konutun Mutafoğlu Mahallesi 2. Mıntıkanın devamında inşa edileceğini aktardı.

Başkan Köse, sosyal konutlar için alternatif yerler belirlediklerine de dikkat çekerek 25 Ekim’de ilk sosyal konutların temelinin atılacağını ifade etti.

Yozgat Hakimiyet