Yozgat'tan Samsun'a gönüllü proje eğitimine devam

Yozgat'tan Samsun'a gönüllü proje eğitimine devam

Yozgat'ta Bozok Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Mustafa Böyükata başlatmış olduğu proje Yozgat'tan Samsun'a ulaştı.

A+A-

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda proje tabanlı çalışmaların yükseltilmesine katkı verilmesi amacıyla düzenlenen "Öğretmenler için Proje Danışmanlığı Eğitimi" etkinliğinde farklı üniversitelerden akademisyenler ile öğretmenler buluşturuldu.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın içerik ve çerçevesini oluşturarak öncülük ettiği ve öteden beri Türkiye’nin pek çok farklı yerinde ve farklı hedef gruplara yönelik gerçekleştirilmesi için çaba gösterdiği eğitim etkinliklerine ilginin sürekli arttığı görülüyor.

Öğretmenlere yönelik olarak Canik Namiye Mümin Erol Doğa ve Fen Okulu’nda gerçekleştirilen programda, Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Uğur Çevik, Amasya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden Doç. Dr. Şevki Adem ve yine Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Doç. Dr. Recep Temel gönüllü eğitmenlik yaptılar.

Proje faaliyetlerinin daha verimli hazırlanabilmesi için planlanan eğitimden Samsun’un Canik ilçesinde görev yapan, proje yapmaya istekli ve proje süreçlerini öğrenmeye ilgi duyan 20 civarından öğretmen faydalandı.

İki gün süren yoğun eğitim kapsamında, proje tabanlı çalışmalarda ve proje fikri geliştirip yürütme aşamalarında öncelikli olarak bilinmesi gereken temel kavramlar, proje önerilerinin önemli bileşenleri olan özgün değer, yöntem, yönetim, yaygın etki boyutları, proje teklifinin kalitesi, Proje Tasarımında Ön Hazırlık ve Literatür Analizi, Planlama ve Proje Yönetiminin incelikleri, Sonuçların Değerlendirilmesi ve Yaygınlaştırma faaliyetleri detaylı olarak ele alındı ve etkileşim bir yolla anlatıldı. Akademisyenlerin kendi deneyimleri ile örneklendirerek verdikleri seminerlerde katılımcıların sorularına da cevaplar verildi.
TÜBİTAK programlarına yönelik yapılacak başvurularda doğru terminolojinin daha iyi anlaşılmasını da destekleyecek biçimde katılımcılar gruplara ayrılarak, proje tasarımı ve gerçek bir proje başvuru formu üzerinden örnek proje yazımı uygulamaları da yapıldı.

Katılımcıların samimi, neşeli ve içtenlikle anlatılan konuların kendileri için pek doru bildikleri yanlışları düzeltmeye ve teknik bilgiler edinmeye vesile olduğunu ifade ettikleri eğitimler etkinliğine yöneticilerin de ilgisi yüksekti.

Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ve birim idarecileri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri programın koordinasyonu ve sağlık yürütülmesi için özel gayret gösterdiler.

Programa iştirak eden Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit düzenlenen eğitimin önemine dair değerlendirmelerde bulunarak, hem katılımcılara dair takdirlerini ifade etti hem de davetlerini olumlu karşılayarak, özveriyle eğitmenlik yapan akademisyenlere teşekkür edip, yöreye ilişkin tanıtıcı hediyeler takdim etti.

Yozgat Hakimiyet