Yozgat'tan Konya’ya Şeb-i Arus gezisi

Yozgat'tan Konya’ya Şeb-i Arus gezisi

Sorgun Belediyesi Hz. Mevlana’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri için ilçedeki kadınları Konya’ya gönderdi.

A+A-

Sorgun Belediyesi  Hz. Mevlana’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri için ilçedeki kadınları Konya’ya gönderdi.

Sorgun Belediyesi, Türkİslam mutasavvıfı, şair ve düşünürü Hz. Mevlana’nın 749. Vuslat Yıl Dönümünde kadınları Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Konya’ya gönderdi. Kadınların Konya’ya gidişi nedeniyle belediye binası önünde düzenlenen uğurlama törenine katılan Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, kadınlarla bir süre sohbet ederek güzel temennilerde bulundu. Rehberleri eşliğinde bir araya toplanan kadınların oldukça heyecanlı oldukları dikkat çekti. Uğurlama öncesinde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, ilçedeki kadınları Mevlana’nın diyarı Konya’ya uğurlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederken, “ ilçemizdeki kadınların bu tür kültürel gezilere katılmaları hem kadınlar için hemde aile içindeki birliği sağlamaları, çocukları için daha verimli olmaları adına önemsediğim bir uygulama. ilk olarak Çanakkale’ye birkaç tur yaptık, şimdi ise Konya gezisi düzenledik. Bir sonraki adımda farklı illere de geziler düzenlemeyi hedefliyoruz Sizler hem Konya’yı gezeceksiniz, hem de Şeb-i Arus etkinliklerine katılacaksınız. Güzel ve maneviyatı yüksek bir gezi olacağına inanıyorum. Bu kültür gezilerimize her seferinde başka kişilerin katılmalarına dikkat ediyoruz. Dileğimiz odur ki ilçemizdeki her kadın bu gezilerden faydalansın, sürekli aynı simalar olmasın çünkü kendi imkanları ile gidemeyecek durumda olan, bugüne kadar Sorgun dışına çıkmamış olan kardeşlerimiz var amacımız onlarında dünyalarını genişletmek. Yeni yerler görmelerini sağlamak. Allah yollarını açık etsin” derken, kadınlara hayırlı yolculuklar diledikten sonra konuşmasını tamamladı.

BAŞKAN EKİNCİ’YE TEŞEKKÜR

Konya’ya gitmek için hazırlıklarını tamamlayan, heyecan ve mutlulukları gözlerinden okunan kadınlar, kendilerini uğurlayan Başkan Ekinci’ye teşekkür ederken birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdiler. Uğurlama töreninde “Sağ salim gidin ve gelin” diyen Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci’nin kadınları uğurlamasının ardından sona erdi. Mevlana’nın günümüze ışık tutan ve hoşgörüyü temel alan felsefesini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen gezi programı boyunca Konya’ya uğurlanan toplam 170 kadın, rehberleriyle birlikte Konya’nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezecekler.

Yeniufuk