Yozgat'tan İdlib'e kardeşlik köprüsü

Yozgat'tan İdlib'e kardeşlik köprüsü

Yozgat Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Soğuk Üşütür İyilik Isıtır” temasıyla başlatılan yardım kampanyasında toplanan 4 tır yardım malzemesi İdlib'e doğru yola çıktı.

A+A-

Yozgat Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Soğuk Üşütür İyilik Isıtır” temasıyla başlatılan yardım kampanyasında toplanan 4 tır yardım malzemesi İdlib'e doğru yola çıktı.  

Yozgat İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi iş birliğinde “Soğuk Üşütür İyilik Isıtır” sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına Yozgat’tan tam destek sağlandı. Yozgat Valiliği koordinesinde İl Müftülüğünce düzenlenen "Soğuk Üşütür, İyilik Isıtır" kampanyası kapsamında toplanan 4 tır yardım malzemesi Suriye'nin İdlib şehrine dualarla uğurlandı.

2-189.jpg

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen uğurlama töreninde Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Törende konuşan İl Müftüsü Ali Gülden, Yozgat'ın bütün yerleşim yerlerinden kampanyaya destek sunulduğunu söyledi. Gülden, “Çadırkentte onlarca yıldır bir araya gelen çadır altında yaşayan, sıkıntı çeken kardeşlerimize yardım etmek üzere ilimizde başlattığımız “Soğuk üşütür iyilik ısıtır” kampanyamıza Yozgat’ımızın bütün köylerinden, beldelerinden kardeşlerimiz destek sundu. O destekleri bir araya getirdik ve yardımlarımızı uğurlamak üzere bir araya geldik” dedi.

Son günlerde yaşanan olumsuz hava şartları üzerine ülke sınırının hemen yanı başında çadırlarda yaşayan ihtiyaç sahipleri için yardım seferberliği başlatıldığına değinen Müftü Gülden, Suriye’nin kuzey kısmında yaşanan ve insanın içini parçalayan son derece olumsuz şartlarda yaşamak zorunda kalınan bu insanlık dramı üzerine bir yardım kampanyası başlattıklarını hatırlattı.

Kış mevsimiyle Suriye’nin kuzeyinde bulunan İdlib’de zor şartlar altında çadırlarda hayatlarını sürdürmeye çalışan insanlar için Türkiye Diyanet Vakfı, ülke genelinde acil yardım kampanyası başlattığına değinen Müftü Gülden, İdlib'de yaşanan kış şartlarının çok zor olduğuna dikkat çekti.
Müftü Gülden, kış şartlarının çetin geçtiğini belirterek, “Bizler evlerimizde sıcak bir ortama ihtiyaç hissediyoruz. Suriye’nin kuzeyi İdlib’te de soğuktan insanlar kendilerini korumaya, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. İhtiyaç sahiplerine el uzatmak onlara yardım etmek insanlık görevimiz. Suriye’nin kuzey kısmında ülkemizin el uzattığı, orada insanlara geçici konutlar inşa ettiği, bakımını beslenmesini üstlendiği ciddi bir kitle var. Eğer o kitle orada tutulup, oradaki ihtiyaçları yerli yerinde giderilemezse geçmişte yaşadığımız sıkıntılı göç dalgasıyla heran yüzyüze gelebileceğimizde bir gerçek. Bütün bunların üstesinde oradakiler bizim din kardeşimiz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından içerisinde gıda kolisi, un, soğan, su ve giysi bulunan 4 tır dualar eşliğinde yola çıktı.
Törene Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Başer, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yozgat Hakimiyet