Yozgat'tan Hassa'ya gittiler! Nice gönüllere dokundular

Yozgat'tan Hassa'ya gittiler! Nice gönüllere dokundular

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketlerinden etkilenen Hatay’ın Hassa ilçesinde moral gecesi düzenlendi.

A+A-

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından Hatay’ın Hassa ilçesine Koordinatör Vali olarak atanan Yozgat Valisi Ziya Polat’ın öncülüğünde Hassa’da depremzede vatandaşların yaraları sarılmaya devam ediyor.

Bir yandan kurulan konteyner evler ile vatandaşlar için yeni yuvalar oluşturulurken, bir yandan da kurumlar iş birliği yaparak depremzedelere psikososyal destek veriyorlar. Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psikodestek uzmanları da Depremzede aileleri tek tek dolaşarak hem sorunlarını dinliyorlar, hem de destek vermeye çalışıyorlar.

hassada-ilahi-ziyafeti-04.jpg

Bu kapsamda Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında Hatay’ın Hassa ilçesinde depremzede vatandaşlara yönelik ilahi konseri ile semazen gösterisi düzenlendi.

Yozgatlı İlahi sanatçısı Recep Kunduz’un sahne aldığı moral gecesinde depremzede vatandaşlar, depremin etkilerinden bir nebze olsun uzaklaşırken, yüzlerde de tebessüm bıraktılar. Manevi duyguların yoğunlaştığı gecede, depremzede aileler ve çocuklar konsere yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar için de özel etkinliklerin düzenlendiği moral gecesinde çocuklar da gönüllerince eğlendiler.

hassada-ilahi-ziyafeti-02.jpg

Hatay’ın Hassa ilçesi Ardıçlı Konteyner kentte gerçekleştirilen programa Hassa Kaymakam’ı Osman Acar, Muhtarlar Derneği Başkanı Muhammed Sağır, Hassa Belediyesi yetkilileri ve Kızılay temsilcileri katıldı. Konser sonrasında konuşan Kaymakam Acar, depremin ilk gününden itibaren Yozgat’ı Hassa’da hissettiklerini söyledi.

Yozgat Valisi Ziya Polat’ın koordinatör vali olarak görevlendirmesi ile birlikte Yozgat’ın tüm imkanlarının Hassa’ya geldiğini dile getiren Kaymakam Acar, ‘’Yozgatlılar Hassa ilçemize maddi ve manevi bir çok destekte bulundular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Özellikle Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli ve personeline, Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Aydın’a teşekkür ediyorum’’ dedi.

hassada-ilahi-ziyafeti-01.jpg

Yozgatlı İlahi Sanatçısı Recep Kunduz ise, ‘’Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından büyük yaraların açıldığı Hatay’ın Hassa ilçesinde Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen konserde vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalıştık. Acılarını hafifletmek, onlara moral vermek için Yozgat’tan Hassa’ya ekip arkadaşlarım ile birlikte gittim. Hassa’da Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelleri de bana eşlik ettiler. Çok güzel ve duygu yoğunluğunun fazla olduğu bir konser verdik. Semazen arkadaşlarım da bana eşlik ettiler. Tamamen gönüllülük esasına göre gittiğimiz Hassa’da depremzede kardeşlerimize bir nebze olsun acılarını unutturabildiysek çok mutlu olduk’’ dedi.
Konserin ardından Yozgatlı iş insanı Bekir Kırdemir tarafından hazırlatılan Yozgat’ın tescilli lezzetlerinden Yozgat Parmak Çöreği’nin dağıtımı yapıldı.

Yeniufuk