Yozgat'tan dualarla uğurlandılar

Yozgat'tan dualarla uğurlandılar

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde, hasat mevsiminin yaklaştığı bölgelere gidecek biçerdöverler için uğurlama ve dua programı düzenlendi.

A+A-

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde, hasat mevsiminin yaklaştığı bölgelere gidecek biçerdöverler için uğurlama ve dua programı düzenlendi.

Hasat mevsimine hazırlanan ve Türk bayraklarıyla süslenen onlarca biçerdöver, konvoy eşliğinde korna çalarak Yerköy Tren İstasyonu'na geldi. Davul zurna eşliğinde karşılanan biçerdöver sahipleri, halay çekip çalışma mevsiminin başlamasını kutladı.

3-011.jpeg

İstasyon Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra kurban kesildi.
Duanın ardından konuşma yapan Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, biçerdöverlerin hasat mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte farklı il ve ilçelere uğurladıklarını, 31 Mart seçimlerinde verdikleri sözlerden biri olan 'biçerdöver uğurlama ve dua" programının ikincisini gerçekleştirdiklerini söyledi.

5-004.jpeg

Biçerdöver sahiplerine hayırlı hasat sezonu geçirmelerini ve bol kazanç elde etmelerini dileyen Başkan Ferhat Yılmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

"Bugün buraya Yerköy ilçemizden Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi ve Köseli beldesinde biçerdövercilik yapan hemşerilerimiz katılarak bizleri onurlandırdılar. İlçemizin en büyük kaynağı tarımdır. Türkiye'nin birçok noktasında ilçemizden biçerdöverler hasat yapmak için yola çıkıyorlar. Biçerdöver sahiplerimizin hayırlı gidip gelmelerini nasip olsun" dedi.

4-009.jpeg

Biçerdöver sahibi Ecevit Ar ise 40 yıldır hasat yaptıklarını ve her yıl hasada Çukurova ve Güneydoğu'dan başladıklarını söyledi.

2-013.jpeg

İlçede ve il genelinde onlarca biçerdöverin hasat için bugünlerde yola çıktığını ifade eden Ecevit Ar, “ Böyle bir program düzenleyip bizleri uğurladıkları için belediye başkanımız Ferhat Yılmaz'a teşekkür ediyorum. İnşallah bu hasat sezonumuzu kazasız belasız tamamlarız, tüm biçerdöver sahibi arkadaşlarımıza bol kazançlar diliyorum." şeklinde konuştu.

Gerçekleşen konuşmalar sonrasında, halaylar çekilip, konserler verildi.