Yozgat'tan deprem bölgelerinde giden ekipler gece gündüz çalışıyor

Yozgat'tan deprem bölgelerinde giden ekipler gece gündüz çalışıyor

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sosyal destek ekipleri depremin ilk gününden itibaren deprem bölgelerinde vatandaşların yaralarını sarabilmek için görev yapıyor.

A+A-

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sosyal destek ekipleri depremin ilk gününden itibaren deprem bölgelerinde vatandaşların yaralarını sarabilmek için görev yapıyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Yozgat Valisi Ziya Polat’ın Hatay’ın Hassa ilçesine koordinatör vali olmasıyla birlikte Hassa’ya giden Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli ve personeli, Hassa’da depremzede vatandaşlara destek olmaya devam ediyorlar.

yozgat-destek-ekipleri-yaralari-sariyor-02-e1678883408936.jpg

Depremin ilk gününden itibaren Vali Ziya Polat koordinesinde Hassa’ya giden Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sosyal destek ekipleri, depremzede vatandaşlar ile birebir ilgilenerek onların sorunlarına çözüm olurken, ailelere psikososyal destek veriyorlar. Çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenleyen ekip, aynı zamanda Yozgat’tan temin ettikleri oyuncakları da çocuklara dağıtarak onların yüzlerini güldürdüler.

yozgat-destek-ekipleri-yaralari-sariyor-03-e1678883356564.jpg

Neşeli Depremin ilk günü Hatay Hassa’ya 16 kişilik ekiple ulaşarak görev almaya başladıklarını söyledi. Krizin büyük olması nedeniyle 11 tane ili kapsamasından dolayı Bakanlıkları tarafından her bir il ve ilçeye psikososyal hizmetleri yürütmek için görevlendirme yapıldığını vurgulayan Neşeli, ‘’Bizler Hassa’ya gittiğimizde yaşanılan afetten kurtarma çalışmalarını yürütmeye çalıştık. Ardından afet sonrasında travmalardan ve etkilerinden koruyabilmek için bireyi ruhsal anlamda güçlendirmek için çeşitli bireysel ve toplu görüşmeler sağlamaya çalıştık. İlk günü ve sonrasındaki günlerde kişilerin travmadan kurtulması için gerekli olan neye ihtiyacı varsa sorumluluk bilinciyle hareket ederek yapmaya çalıştık. Gerektiğinde gıda dağıtımında, gerekse ailenin ihtiyaçlarının tespitinde, gerekse sağlık hizmetlerine ulaşımlarında ve güvenlikli bir alanda yaşamlarını sağlamakta kendilerine destek olmaya çalıştık. Mağduriyetlerin giderilmesi ve tekrardan önceki işlevsel dönemindeki hayata katılımları için de çalışmalarımız ilk günden beri devam etmektedir’’ dedi.

5’GÜNDE BİR PERSONEL DEĞİŞTİRDİK

Hassa ilçesinde depremin olduğu ilk günlerde 5 günde bir personel değiştirdiklerini dile getiren Neşeli, ‘’Çünkü zorlu alanda elektrik, su, yaşam koşulları yoktu ve bundan dolayı hızlı değişim yaparak 5’er günlük zaman dilimlerinde personelimizi değiştirdik. Şimdi ise 8 günde bir personelimizi değiştiriyoruz. Dünkü yapmış oldukları hizmetlerin yanında özellikte Valimiz Ziya Polat’ın koordinesinde kurulan çadır kentlerde psikososyal destek çadırlarımızı, çocuk oyun çadırlarını kurarak çocuklarımızın bu travmadan en az etkilenebilmesi için çeşitli bireysel ve grup etkinlikleri yaptırdık. Oyunlar oynatıyoruz ki anneler çocuklarının mutlu olduklarını gördüklerinde kendileri de mutlu oluyorlar. En azından o depremin korkusundan uzaklaşmaya çalışıyorlar. Sonrasındaki dönemde bütün 39 mahallesi gezilerek Sosyal Hizmet Bakanlığımızın talimatıyla arz odaklı yürütülmektedir. Kişilerin herhangi ihtiyaçlarını muhtarlar veya kendilerince talep edilmesine gerek kalmaksızın 39 mahalleye gidilerek mahallelerden birebir talepleri alınmıştır. Psikososyal destek talebinde bulunanlara ivedilikle hanelerinde veya bakanımız tarafından gönderilen Mobil Sosyal Hizmet Aracılığı ile görevlendirme yaptık, psikososyal hizmeti sunmaya çalıştık’’ diye konuştu.

Yeniufuk

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.