Yozgat'ta yıl boyu eğitim!  Yaz okulu açıldı

Yozgat'ta yıl boyu eğitim! Yaz okulu açıldı

MEB tarafından öğrencilerin bilimsel ve akademik becerilerinin geliştirilmesi, kültür, sanat ve spor alanlarında beceri sahibi olmalarına yardımcı olan Bilim ve Sanat Merkezlerinde 2. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrenciler için yaz okulu açıldı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin bilimsel ve akademik becerilerinin geliştirilmesi, kültür, sanat ve spor alanlarında beceri sahibi olmalarına yardımcı olan Bilim ve Sanat Merkezlerinde 2. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrenciler için yaz okulu açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi’nde açılan kursları ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Zamanın etkili ve verimli bir şekilde değerlendirilmesinin önemine vurgu yapan Yazıcı, kurslarda görev alan okulumuz yöneticileri ile öğretmenlere ve katılan öğrencilere teşekkür etti.

Yaz okulunda Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri tarafından bilim ve sanat çerçevesinde hazırlanan derslerin sunulduğu öğrenciler, kendilerini sınav kaygısı olmadan geliştiriyor.

Eğitim-öğretim dönemi içerisinde faaliyet gösteren Bilim ve Sanat Merkezi sürecini, yaz aylarına da taşıyan ve 2 ile 12. sınıf öğrencileri arasındaki tüm öğrencilere sınavsız bir şekilde giriş imkanı tanıyan Bilsem yaz okulları, Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında değerlendirilen bir eğitim süreci olarak tanımlanacak.

Bilim ve Sanat Merkezinde ilkokul öğrencilerine yönelik astronomi, arkeoloji, görsel sanatlar, robotik; ortaokul öğrencilerine yönelik astronomi, arkeoloji, bilimsel araştırma yöntemleri, diksiyon, düşünme eğitimi, görsel sanatlar, hızlı okuma teknikleri, robotik, yaratıcı yazarlık, yenilikçi tarih ve lise öğrencilerine yönelik diksiyon, matematik uygulamaları, yazılım geliştirme atölyeleri açıldı. Yaz okullarında eğitimler devam ediyor.

YIL BOYU EĞİTİM

İl Millî Eğitim Müdürü Yazıcı, sadece eğitim-öğretim sezonunda değil, yılın 12 ayında çocukların ve gençlerin gelişimine destek olmak istediklerini, BİLSEM’in Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamına alındığını belirtti.

Öte yandan Yazıcı. Yaz Okullarının devam ettiğini ifade etti. Yaz okulu kapsamında 47 okulda 150 kurs açıldığını dile getiren Yazıcı, 90 öğretmenin bin 578 öğrenciye eğitim verdiğini kaydetti.

Yozgat Hakimiyet