Yozgat'ta yaşayan araç sahiplerini uyardı! İhmal etmeyin

Yozgat'ta yaşayan araç sahiplerini uyardı! İhmal etmeyin

Yozgat’ta oto tamir ustaları, araç sahiplerine uyarılarda bulunarak araçların yazlık bakımlarını yaptırmaları uyarısında bulundu.

A+A-

Yozgat’ta oto tamir ustaları, araç sahiplerine uyarılarda bulunarak araçların yazlık bakımlarını yaptırmaları uyarısında bulundu.

Yozgat 100. Yıl Sanayisi’nde oto elektrik ve tamir bakım üzerine faaliyetini sürdüren İsmail Bekdemir, yaz mevsimiyle birlikte işlerinde yoğunluk yaşandığını belirtti.

Araçlarda meydana gelebilen ufak sorunların ihmal edilmesi halinde daha büyük sorunlar oluşturabileceğini vurgulayan Bekdemir, “Yaz döneminde olduğumuz için araçların kışlık lastiğini mutlaka değiştirmeliyiz. Yazın asfaltın aşırı sıcağa maruz kaldığı bu dönemde, yaz lastikleri çok daha iyi tutuşu sağlar. Motor yağını, antifrizini, cam sileceklerini, klimasını kısaca bütün aksamları periyodik bir kontrol geçirmek gerekir. Bu tür işlemler hem aracın ömrü hem de araç sahibinin can güvenliği açısından büyük önem arz ediyor.”diye konuştu.

 Oto Servisi sahibi Tahsin Erol’da benzer ifadeler kullanarak şunları kaydetti:

Yazlık araç bakımı ihmale gelmez. Artık günümüzde araçlarda oldukça pahalandı. Örneğin 500 Bin TL civarında olan aracı yazlık bakımı tabi ki aracın durumuna göre değişebilir. Maksimum bin-iki bin TL gibi bir bakımı tutar. Eğer biz bunu yaptırmazsak ileride belki 15-20 Bin TL’yi bulan masrafla karşılaşabiliriz. Yazlık bakımlarda, kışlık bakımlarda önemlidir.

Bakım için araç lastiğinden tutun, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımının zamanında ve eksiksiz yapılması gerekmektedir. Ayrıca, radyatörlere ve cam suyuna antifriz konulması unutulmamalıdır. Balatalar, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek bakımları yapılmalıdır.

Özellikle şehirlerarası yolculuğa çıkan araç sahipleri zincirsiz ve çekme halatsız yola çıkmamaları ve araçlarının bakımını yapmadan trafikte seyretmemeleri büyük önem taşımaktadır.”

Yeniufuk