Yozgat'ta vatandaşlar isyan etti! Adeta teyakkuzda bekliyorlar

Yozgat'ta vatandaşlar isyan etti! Adeta teyakkuzda bekliyorlar

Yozgat Merkeze bağlı Bahçeşehir Mahallesi sakinlerinin sokak köpekleriyle başı dertte. Mahalleli, kendilerinin ve özellikle de çocuklarının karşı karşıya olduğu tehlike sebebiyle endişelendiklerini söyleyerek adeta teyakkuzda bekliyor.

A+A-

Yozgat Merkeze bağlı Bahçeşehir Mahallesi’nde başıboş şekilde gruplar halinde dolaşan köpekler yüzünden mahalle sakinleri çocuklarını sokağa çıkaramıyor.

mozaik-e1631890981512.jpg

Başıboş köpeklerin yoğun olarak bulunduğu olduğu mahallede vatandaşlar, “Korkudan çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Bizler de sokağa korkarak çıkıyoruz. Allah korusun birine saldırsalar, birinin başına kötü bir şey gelse bunun vebalini kim ödeyecek. Yetkililerden ricamız bir an önce bu soruna bir çözüm üretmeleri.
Okullar açıldı çocuklarımızı bu kadar köpeğin arasından okula korka korka götürüyoruz. Mahalle içerisinde denk gelmesek okul önünde denk geliyoruz. Evet biz de hayvan seviyoruz ama bu kadar kalabalık ve saldırgan olunca korkuyoruz. Onlarında canını acıtmadan bu işe bir önlem alınmalı.

Her gün haberlerde başıboş köpekler tarafından saldırıya uğrayan, yaralanan ve hatta hayatını kaybeden çocukları görüyoruz. Aynı olayların çocuklarımızın da başına gelmesinden çok korkuyoruz” ifadelerini kullandılar. 

Yeni Ufuk