Yozgat'ta vaka sayıları ne alemde? İşte son durum

Yozgat'ta vaka sayıları ne alemde? İşte son durum

4-10 Eylül 2021 tarihleri arasında 100 bin kişide görülen haftalık vaka haritası paylaşıldı. Koronavirüs vaka sayısının artış gösterdiği iller arasında bulunan Yozgat’ta da vaka sayısının düşmesi dikkat çekti.

A+A-

Koronavirüs vaka sayısının artış gösterdiği iller arasında bulunan Yozgat’ta da vaka sayısının düşmesi dikkat çekti. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görüldüğü günden bu yana 50 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs ile mücadele devam ediyor.

Normalleşme sürecinin ardından Yozgat’ta sıkı tedbirler alınmaya devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı, illere göre haftalık koronavirüs vaka sayıları tablosunda il genelinde bu hafta düşüş yaşandı.

1-081.jpg

Vaka sayısı artan iller arasında yer alan Yozgat’ta 3-10 Eylül tarihleri arasında vaka sayısının düşüşü dikkat çekti. Geçtiğimiz artış göstererek yüz binde 307,59 olan vaka sayısı bu hafta yüz binde 290,39 olarak gerçekleşti. İllere göre haftalık vaka sayısı tablosuna bakıldığında ise Yozgat, bu hafta da en az vaka görülen il olarak birinci sırada yer aldı.

Yozgat Valiliği koordinesinde yapılan çalışmalar ve alınan tedbirlerin yanı sıra vatandaşların aşıya erişebilirliği konusunda da örnek çalışmalar yapılmaya devam ederken, Yozgat hem pozitif vakalarda hem de aşılanma yüzdelerinde en iyi iller arasında yer almaya devam ediyor. Haftalık vaka sayılarının açıklanmaya başlandığı ilk günlerden bu yana il genelinde alınan tedbirler etkisini göstermiş, günlük vaka sayısı düşmüştü. Fakat ülke genelindeki normalleşme sürecinin ardından yaşanan artışlar Yozgat’ı da etkiledi.

Haftalık vakalar ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; “4-10 Eylül arasında, 100.000 kişi içinde Bir Haftalık Toplam yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz” dedi. 

Yozgat Hakimiyet