Yozgat'ta tepkiler çığ gibi! Vatandaşlar isyan etti

Yozgat'ta tepkiler çığ gibi! Vatandaşlar isyan etti

Yozgat’ta yollar buz pistine döndü, 15 araç birbirine girdi. 15 aracın karıştığı kaza anı saniye saniye kameralara yansıdı.

A+A-

Yozgat’ta hava sıcaklığının gece eksi derecelere düşmesiyle birlikte buzlanmaların yaşandığı yolda çok sayıda kaza meydana geldi.

15 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

Yozgat’ta yollar buz pistine döndü, 15 araç birbirine girdi. 15 aracın karıştığı kaza anı saniye saniye kameralara yansıdı.

Yozgat’ta etkili olan soğuk ve yağışlı hava akşam saatlerinde yerini dondurucu soğuk havaya bıraktı. Hava sıcaklığının sıfırın alına düşmesiyle yollarda buzlanma meydana geldi. Buzlanma nedeniyle kazalarda peşi peşine yaşandı.

Yozgat’ta kar yağışı sonrası hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesi nedeniyle yolda oluşan buzlanma kazalara neden oldu. 15 aracın karıştığı kaza anı saniye saniye kameralara yansıdı.
Yozgat-Ankara karayolu E-88 şehir merkezinde buz pistine dönen yollar kazaları da beraberinde getirdi. İlk belirlemelere göre 15 araç kazaya karışırken bir tırın kaza yapan araçlara çarpması sonucu yol trafiğe kapandı.

Araçların kaza anları kameralara yansıdı. Kaza sonrası ekiplerin yollarda tuzlama çalışması yapması dikkat çekti. Yozgat-Ankara karayolu bir saat süre ile trafiğe kapatıldı.

YOLLAR BUZ PİSTİ

Kaza anını anlatan Mahmut Canpolat, “Yozgat’ta yollarda oluşan buzlanma nedeniyle 15 araç birbirine girdi. Kazalar ardı ardına oldu çok yoğun bir şekilde yollar buz. Yollar buz pistine döndü araçlar ilerleyemiyor. Yol trafiğe kapandı” dedi.

Önder Aydın isimli vatandaş ise “Aşırı buzlanma var. Rabbim esirgedi, onlarca araç birbirine girdi. Kazalar ucuz atlatıldı” şeklinde konuştu. Yollarda önlem alınmadığını söyleyen Fazlı Akgül ise “Şu anda yaklaşık 15’e yakın kaza var, tır kaydı araçlar birbirine girdi. Ekipler yeni geldi. Hiçbir önlem alınmadı ve kazalara davetiye çıkarıldı” diye konuştu.

KARAYOLLARI SINIFTA KALDI

Meteorolojinin günler öncesinde uyardığı Yozgat’ta karayollarının gerekli önlemleri almaması ve çalışma yapmaması tepki çekti.

Karayolları ekipleri yapılan uyarılara rağmen kar yağışında sınıfta kaldı. Türkiye’nin doğu ve batı bağlantısının sağlandığı önemli bir yol güzergahı olan E-88 karayolunun Yozgat kent merkezi bölümünde tuzlama çalışması yapılmaması da tepki çekti.

Meteorolojinin günler öncesinde yaptığı uyarılara rağmen, karayollarının buzlanmaya karşı gerekli önlemi almaması da kazaları beraberinde getirdi. Önceki gün meydana gelen ve 15 aracın karıştığı kazada can kaybının olmaması yüreklere su serpti.

Yozgat Hakimiyet

İlgili Haberler