Yozgat'ta sağlıkçılar narkotik anne eğitimi aldı

Yozgat'ta sağlıkçılar narkotik anne eğitimi aldı

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği tarafından eğitim verildi.

A+A-

Yozgat’ta Bağımlılıkla mücadele ve davranışsal bağımlılık ile en iyi narkotik polis anne projesi kapsamında aile sağlığı merkezinde görevli sağlık personeline bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Bulaşıcı Hastalıklar ve Çevre-Çalışan Sağlığı Tütün ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele Birimi koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği tarafından eğitim verildi.

Eğitimde; gençleri madde bağımlılığından uzak tutmak, zararları hakkında bilgilendirmek, uyuşturucu madde bağımlılığına karşı farkındalığın artırılması için uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele ve uyuşturucu maddeler, uyuşturucu kullanıcısı nasıl tanınır, uyuşturucu maddelerin sokak isimleri, şüpheli mekanlar ve belirtileri, TCK’da uyuşturucu madde suçları ve cezai yaptırımları, uyuşturucu suçlarında kolluğu destek konularında narko rehber ve en iyi narkotik polisi anne konulu bilgilendirme yapıldı.

Yozgat Hakimiyet