Yozgat'ta rehber öğretmenler eğitimde

Yozgat'ta rehber öğretmenler eğitimde

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022-2023 Eğitim-öğretim yılı sene başı rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar toplantısı yapıldı.

A+A-

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022-2023 Eğitim-öğretim yılı sene başı rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar toplantısı yapıldı.

Yozgat rehberlik ve araştırma merkezi hizmet bölgesinde bulunan Merkez, Aydıncık, Çekerek ve Kadışehri ilçelerinde görev yapan 70 rehber öğretmen/psikolojik danışmanla yıl içerisinde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri alanında yapılacak çalışmaları planlamak, alanla ilgili güncel konularda görüş alışverişinde bulunmak, okul rehberlik hizmetlerine ilişkin süreç ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Yozgat Rehberlik Ve Araştırma Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Danışmanlık Tedbiri Kararlarının uygulanması, okul rehberlik planları, Liselere Geçiş Sınavı (LGS), Yükseköğretim Kurumları sınavı (YKS) ve öğrenci, öğretmen ve veli odaklı çalışmaların da görüşüldüğü toplantıda son zamanlarda çocuk ve ergenlerde uygulama etkinliği artan ve bu sebeple literatürde yerini alan Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) uygulamaları hakkında da eğitim verildi.

Yozgat Bozok Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ana bilim dalı öğretim üyesi Dr. Ahmet Çağlar Özdoğan tarafından verilen eğitimde okul temelli rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde rehberliğin önleyici işlevinin önemine vurgu yapıldı.

Bireyin kendisiyle, diğer kişilerle ve gelecekle ilgili bilişlerinin duygu ve davranışlarını etkilediğini varsayan; hem yetişkinlerde hem de çocuk ve ergenlerde; etkisi ispatlanmış, aktif, kısa süreli, problem odaklı, güvenli ve etkili bir psikoterapi yöntemi olan Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) konusunda psikolojik danışmanlara eğitim verildi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, “Bozok Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ana bilim dalı öğretim üyesi Dr. Ahmet Çağlar Özdoğan’a ve eğitime katılan Rehber Öğretmenlere teşekkür ederim” dedi.

Yeniufuk