Yozgat'ta ‘Okul güvenliği’ toplantısı

Yozgat'ta ‘Okul güvenliği’ toplantısı

Yozgat’ta 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının 2. yarıyılı “Güvenlik Toplantısı” yapıldı.

A+A-

Yozgat Valisi Ziya Polat başkanlığında 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı ikinci dönem Güvenlik Toplantısı paydaş kurumların katılımı ile gerçekleştirildi.

İl genelinde 6 bin 811, temel eğitimde 43 bin 629 ve ortaöğretim kademesinde 22 bin 889 olmak üzere toplamda 73 bin 329 öğrencinin ders başı yapacağı Yozgat’ta, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının huzur ve güven içinde geçirilebilmesi amaçlanıyor.

Toplantıda öğrenci ve velilere daha güvenli ortam sağlamak amacıyla okul güzergahlarında alınacak tedbir ve çalışmalar görüşüldü.

Toplantıda ayrıca, okul güvenliği, bağımlılıkla mücadele, pandemi tedbirleri, gıda güvenliği, okul çevresi trafiği ve okul servisleri ile ilgili hususlar değerlendirildi.

Güvenli ve huzurlu eğitim, öğretim ortamının başarı için şart olduğunu vurgulayan Vali Ziya Polat, okullarda güvenli ortamın oluşturulması noktasında gerekli çalışmaların yapıldığını aktardı. Vali Polat, “Eğitim, öğretimdeki başarının alınacak güvenlik tedbirleri, önlemler sayesinde daha da ileriye götürülebileceğini biliyoruz. Dolayısıyla bizler okul çevresinin güvenliğini sağlamak, okula gidiş gelişlerde trafik güvenliğini sağlamakla yükümlüyüz. İçerideki başarı öğretmenlerimize ait; ama okul çevresi ve diğer okula ulaşana kadar olan kısımda kolluk birimlerimiz, yerel yönetimlerimiz, okul aile birliklerimiz de dahil olmak üzere alınması gereken tedbirlerimiz var” dedi.

İlk yarıyılda Yozgat’ta herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığına değinen Vali Polat, güvenli ortamın muhafazası için tedbirlere devam edileceğine dikkat çekti.

Vali Polat: “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Döneminin huzur ve güven içinde sürdürülebilmesi, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlukların engellenmesi için paydaş kurum ve kuruluş temsilcilerimiz, okul müdürlerimiz ve okul aile birliklerimizle değerlendirmelerde bulunduk. Okullarımızın güvenliği noktasında hepimizin bu tedbirlere hassasiyetle uymaları önem arz etmektedir. Bu vesile ile 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Dönemi’nin tüm öğrencilerimiz için huzur ve güven içinde geçmesini temenni ediyor, huzurlu ve başarılarla dolu bir dönem diliyorum" diye konuştu.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, ikinci eğitim öğretim dönemi içinn hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Okullarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Yazıcı, ikinci dönem yapılacak telafi çalışmaları, öğrencilerin akademik başarısını artırmak için yapılacak faaliyetler, LGS ve YKS'ye girecek öğrencilere yönelik hazırlık çalışmaları, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının takibi ve denetlenmesi, okullarda ikinci dönemde uygulanacak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ve projeler, hayat boyu öğrenme kapsamında yürütülecek kurslar ve projeler, Covid-19 salgını konusunda iş sağlığı ve güvenliği kapsamında tedbirlerin alındığına vurgu yaptı.

Yozgat Hakimiyet