Yozgat'ta öğrencilere yönelik yaz okulu açıldı

Yozgat'ta öğrencilere yönelik yaz okulu açıldı

İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şubesi tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik yaz okulu açıldı.

A+A-

İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şubesi tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik yaz okulu açıldı.
İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şubesi tarafından düzenlenen yaz okuluna bu yıl 70 öğrenci kayıt yaptırdı.


İlim Yayma Cemiyeti, yaz tatili için gençlere eğlenceli bir başka okul imkanı sunmak için eğitime başladı. İlim Yayma Cemiyeti Yozgat şubesi bünyesinde bulunan Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen yaz okulunun açılış töreni düzenlendi.

Yozgat’ta öğrencilerin verimli vakit geçirmeleri amaçlanan yaz okulu, 5 hafta sürecek. Yaz Okulunda öğrenciler hem Kuran’ı Kerim öğrenecek hem de spor aktivitelerinde bulunacak.

04072022-62c2f64b47fce-default.png

İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şube Başkanı Nurullah Nurdoğan, yaz okulunun 19 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

Nurdoğan, içerikleri dolu dolu ders ve etkinliklerle yaz okuluna başladıklarının altını çizdi.Nurdoğan, hafta içi düzenlenecek yaz okuluna 8 -14 yaş arası 70 Kız ve Erkek öğrencinin katıldığını ifade etti.
Nurdoğan, geleceğin gençliğinde ahlakıyla, maneviyatıyla ve bilgi birikimiyle yer alıp, çevresine farkındalık katacak faydalı bireyler yetişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Yaz okullarıyla çocukların tatillerini dolu dolu geçirmelerini hedeflediklerini belirten Nurdoğan, “Gençler; çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacakları bir yaz okulu yaşayacaklar. Yaz okulları süresince oyunlar oynayacak, arkadaşlık ve kardeşlik bağlarını güçlendirecek olan çocuklarımız nezih ortamlarda eğlenerek öğrenecek, tatillerini de hoşça geçirip unutulmayacak anlarını Cemiyet Yaz Okulu’nda yaşayacaklar. Yaz okulunda; Kur'an-ı Kerim, Peygamberler Tarihi, Ahlak Dersleri, Sahabe Hayatları, Satranç, Masa Tenisi, Sinema, Tiyatro, Gezi ve Piknik gibi birçok eğitim ve etkinlik olacak” dedi.

Nurdoğan, öğleden önce derslerin işleneceğini öğleden sonra ise sosyal faaliyet ve sportif etkinliklerin düzenleneceğini vurguladı. Nurdoğan ayrıca öğrenciler için servis imkanlarının da bulunduğunu sözlerine ekledi.

Yozgat Hakimiyet