Yozgat'ta öğrencilere müjde! Keyifli dakikalar yaşıyorlar

Yozgat'ta öğrencilere müjde! Keyifli dakikalar yaşıyorlar

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde bulunan Halk Kütüphanesi’nde zeka oyunları etkinliği düzenlendi.

A+A-

Yozgat İl Halk Kütüphanesi'ne Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen satranç, dama ve mangala gibi oyunların bulunduğu zeka oyun takımıyla öğrencilere eğitim verilmeye başlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kütüphanelere gönderilen satranç, dama, mangala gibi zeka oyunları çocuklarla buluşuyor.

Çocukların ve gençlerin düşünce becerilerini geliştirmek, farklı bakış açısı kazandırmak amacıyla Yozgat İl Halk Kütüphanesinde çocuklar için Zeka Oyunları Etkinliği düzenlendi. Aileleriyle birlikte gelen çocuklar keyifli dakikalar yaşadı.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftci, zeka oyunu takımlarının gelmesinin ardından öğrencilere haftada bir gün olmak üzere eğitim verilmeye başlandığını söyledi.

İl Müdürü Çiftci, “Bakanlığımız tarafından gönderilen zeka oyunlarını etkinlik düzenleyerek çocuklarımızla buluşturduk. Kütüphaneye gelen çocuklarımız ve gençlerimiz faydalanabiliyor her zaman. Ancak etkinlik düzenleyerek kütüphanelerin yaşayan bir yer olduğunu, sadece kitap okumanın çok daha ötesinde olduğunu vurgulamak, çocuklarımız için de okul stresinden uzak bir ortam hazırlamak istedik. Etkinliği düzenleyen Yozgat İl Halk Kütüphanesi çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Ailelerimizi çocukları ile birlikte kütüphanelerimize, her zaman bekleriz” dedi.

Çocukların yeteneklerini geliştiren, yeni yetenekler kazanmalarına yardımcı olan zeka oyunlarının hızlı karar verme, birkaç sonraki hamleleri düşünme ve ona göre tedbirlerini alma mantığını kazandırdığını dile getiren İl Müdürü Çiftci, zeka oyunlarının çocuklara ömür boyu süren yararlı bir çalışma olduğunu belirtti.

Yozgat Hakimiyet