Yozgat'ta Mustafa Bacanlı ligi başlıyor

Yozgat'ta Mustafa Bacanlı ligi başlıyor

Yozgat’ta Amatör Futbol heyecanı uzun bir aranın ardından hafta sonu oynanacak maçlarla başlayacak.

A+A-

Yozgat’ta Amatör Futbol heyecanı uzun bir aranın ardından hafta sonu oynanacak maçlarla başlayacak.
Yozgat Mustafa Bacanlı 1. Amatör küme liginde A, B, C gruplarında olmak üzere toplam 24 takım mücadele vereceği ve çift devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalar 13 Kasım’da başlayacak.

hakan-bektas.png

Oynanacak Müsabakalar sonrasında Gruplarında ilk üç sırayı alacak 9 takım ile grubunda en iyi avantajı elde edecek bir takım olmak üzere toplamda 10 takım ile play-of oynanacak.

Eleme usulü oynanacak maçlarda 5 takım elenecek. Kalan 5 takımda kendi arasında oynayacağı maçlarla amatör küme şampiyonu olarak BAL ligi için baraj maçı oynayacak. Gruplarında son sırada yer alan takımlar ise bir alt kümeye düşecek.

Müsabakalar öncesinde futbolcu ve teknik heyetten aşı kartı istenecek. Aşı yaptırmayan futbolculardan ise PCR testi istenecek.

mustafa-bacanli.jpg

Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hakan Bektaş, Yozgat spor kamuoyu tarafından sevilen ve vefatının spor camiasını derin bir üzüntüye sevk ettiği Mustafa Bacanlı’nın isminin yaşatılması için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) yapılan müracaatın olumlu sonuçlandığını belirtti.

Başkan Bektaş, “2021-2022 Yozgat Birinci Amatör Küme Futbol Ligi ligi Mustafa Bacanlı ismi ile oynanacak. Pandemi nedeniyle 2 yıldır oynanmayan amatör futbol maçları bu hafta sonu başlayacak. Müsabakaların fair play ölçüsünde geçmesini temenni ediyor , tüm takımlarımıza başarılar diliyorum ” dedi. 

Yeniufuk