Yozgat'ta muhteşem sergi!

Yozgat'ta muhteşem sergi!

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde “Ebru sanatı ve bir sanatçı” adlı sergi açılışı yapıldı.

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesi Kariyer Etkinlikleri kapsamında Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi ve Kariyer ve Mezun Merkezi tarafından düzenlenen “Ebru Sanatı ve Bir Sanatçı” adlı sergi açılışı yapıldı.

1-min.jpg

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Geleneksel Türk İslam Sanatları ebru öğreticisi Nuran Öner ve atölye ekibinin çalışmalarının bulunduğu sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Arif Hamdi Sazak, fakülte dekanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

2-min.jpg

Sergi açılışı öncesi kısa bir konuşma yapan Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Dündar, Geleneksel Türk İslam Sanatlarını gelecek nesillere aşılayan Nuran Öner'i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

3-min.jpg

Nuran Öner Ebru Sanatının tarihi, Anadolu kültüründeki yeri ve önemi, Ebru Sanatının hayatında yeri ve önemi ve ebru sanatına ilişkin başarı hikâyelerini katılımcılarla paylaştı. Ebru sanatını kişinin cüzi iradesinden külli iradeye doğru yaptığı bir yolculuğa benzeten Öner, ebrunun insana razı olmayı, sabretmeyi ve tevekkül etmeyi öğrettiğine dikkat çekti.

Yozgat Hakimiyet