Yozgat'ta motokros tutkunları stres attı

Yozgat'ta motokros tutkunları stres attı

Yozgat’ta avukat, doktor ve esnafların oluşturduğu motorkros ekibi haftanın belirli günleri bir araya gelerek stres atıyor.

A+A-

Yozgat’ta avukat, doktor ve esnafların oluşturduğu motorkros ekibi haftanın belirli günleri bir araya gelerek stres atıyor.

Yozgat’ta çeşitli meslek gruplarından çok sayıda kişinin bir araya gelerek oluşturduğu motosiklet grubu üyeleri, kentin değişik bölgelerinde sürüş keyfi yaşıyor. Yaşları 30 ile 55 yaş arasında değişen, yaklaşık 20 kişiden oluşan grup, Yozgat Merkez Bilal Şahin Mahallesi Kent Park mevkinde bir araya geldi.

Motorları ile atlama rampaları ve dik tepeleri tırmanmayı başaran adrenalin tutkunu motorcular, engebeli ve dağlık kross alanları büyük bir ustalıkla aşıyor. Zaman zaman çevre illere giden, çevre illerden de Yozgat’a gelen motosiklet tutkunları, zor arazi şartlarında motosiklet kullanıyor. Nefes kesen akrobasi hareketleri ile de dikkat çeken motosikletçiler, hem stres atıyor hem de adrenalin coşkusunu doyasıya yaşıyor.

Mokros ekibi Başkanı Ömer Faruk Susam, yaptığı açıklamada 6 yıldır motorkros sporu yaptıklarını belirtti.

Başkan Faruk Susam, “Arkadaşlarımızla birlikte haftanın belirli günleri motorkros sporu ile stresimizi atıyoruz, çok güzel bir spor, herkese tavsiye ederim. Motorla yokuş çıkıyoruz, atlama yapıyoruz. Heyecanımızı atıyoruz, çok zevkli oluyor. Hafta boyunca yaşadığımız yoğunluğu bu şekilde atmış oluyoruz. Gençlere de tavsiyelerimiz boş zamanlarını hem eğlenceli hale getirmek hem de doğayı temiz havayı teneffüs atma adına bu tür spor dallarına yönelmelerini öneriyoruz. motor-5-001.jpgYozgat’ta avukatlık yapan Orhan Kırlangıç ve Haşim Özçelik’te motorkros sporu ile stres attıklarını belirterek heyecan ve adrenalini bir arada yaşadıklarını ifade etti.

Kırlangıç ve Özçelik şunları kaydetti: “Öncelikle böyle bir ekip oluşturarak bizleri bir araya getiren Başkanımız Faruk Susam ve diğer ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Motor sporunun özünde zor arazi şartlarında mücadele yatıyor. Biz bu yolla hem spor yapıyoruz hem de doğa ile kaynaşıyoruz. Bu şekilde güzel bir gün geçiriyoruz. Her hafta toplanıp Yozgat ve çevrelerinde dolaşıyoruz. Çevre illerden de arkadaşlar bize katılıyor. Doğa ve sporseverleri de bu gibi aktivitelere katılmalarını öneriyoruz.”

Yeniufuk

Etiketler : ,