Yozgat'ta mesleki eğitimlerin ortamları güçlenecek

Yozgat'ta mesleki eğitimlerin ortamları güçlenecek

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, ilçelerde bulunan okulları ve mesleki eğitim merkezlerini ziyaret ederek mesleki eğitim ortamlarının daha da güçlendirilmesinin öncelikleri olduğunu söyledi.

A+A-

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek eşliğinde Boğazlıyan’da Ovakent İmam Hatip Ortaokulu, Ovakent İlkokulu, Necmettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi ile Necmettin Yıldız Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret ederek, bir dizi incelemelerde bulundu.

Necmettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi yemekhanesinin onarımı için ödenek gönderilip yapılacağını belirtti. Öğrencilerin sınıflarına misafir olan Müdür Yazıcı, geleceğin teminatı olan gençlerle sohbet ederek, istek ve önerilerini dinledi.

Öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen Yazıcı, Yozgat’ta yürütülen “Kitaplara Göz Değsin Projesinden” bahsederek, kütüphanelerin okullardaki önemi ve işlevi konularına değindi.

Aynı zamanda okullardaki eğitim öğretim süreçleri, 8’inci ve 12’inci sınıf öğrencilerin sınava hazırlanmasıyla ilgili çalışmalar, mesleki eğitimin önemi ve mesleki eğitime devam eden öğrencilerin özgüven ve değer duygusunun artırılması için velilerle yapılacak olan iş birliği çalışmaları ve her öğrencinin mutlaka en az bir sosyal, kültürel ve sportif faaliyete dahil olmasının öneminden bahsederek, öğretmenlerle görüş alışverişinde bulunup, ziyaretini sonlandırdı.

Yazıcı, emeklerinden dolayı yönetici, öğretmenler ve diğer çalışanlara teşekkür etti.

Yozgat Hakimiyet