Yozgat'ta meslek elemanları istişare etti

Yozgat'ta meslek elemanları istişare etti

Meslek elemanlarının çalışma koşulları, mesleki uygulama süreçleri, yöneticiler ile diğer meslek elemanlarıyla olan ilişki ve ortak çalışma durumları, yaşadıkları zorluk ve stres hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

A+A-

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Meslek Personeli Toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıya il genelinde çalışmakta olan sosyal hizmet uzmanı, psikolog, sosyolog ve öğretmenlerden oluşan meslek elemanları katıldı.

Toplantıda meslek elemanlarının çalışma koşulları, mesleki uygulama süreçleri, yöneticiler ile diğer meslek elemanlarıyla olan ilişki ve ortak çalışma durumları, yaşadıkları zorluk ve stres hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Meslek elemanlarının aile, çocuk, kadın, engelli ve yaşlı alanında yapacakları çalışmalarda ön değerlendirmenin objektif, müdahalenin zamanında yapılması, her vakanın iyi gözden geçirilmesi, kişi ve toplumun iyi gözlemlenmesi üzerinde duruldu. Ayrıca il genelinde sosyal hizmet uygulamalarında sorunun belirlenmesi, soruna yönelik çözüm üretilmesi ve çözümün sürdürülebilmesi için meslek elemanlarının sürekli görüş alışverişinde bulunması, uygulama aşamasında, sosyal hizmet uzmanından sosyal hizmetin kuramsal yelpazesinde yer alan uygulama yaklaşımlarından yararlanarak sorunun çözümüne yönelmesi, hiçbir etki altında kalmaksızın objektif karar vermesi beklendiği vurgulandı.

Sosyal hizmetlerin ve meslek elemanlarının net anlaşılmadığı bu nedenle mesleğin kapsamına girmeyen işlerin sosyal hizmet kurumlarına ve uzmanlarına yüklenebildiği bu durumu uzmanlar üzerindeki stresi artırıcı bir role sahip olduğu ve kurumun ve mesleğin sınırlarının iyi anlatılması gerektiği ifade edildi.
Meslek elemanlarından; müracaatçılar ile çalışırken en doğru yöntemi kullanması ve aldığı sorumluluk adına sınırları muhafaza etmesi, gizliliği ve etik kuralları ihlal etmemesi, hizmet alanlarla ilişkilerde sınırlara dikkat etmesi, duygusallıktan uzak objektif olunması, gerekirse bireysel fedakârlıktan kaçınılmaması, beklenmeyen durumlarda verilen tepkilerin uygun olması suç teşkil etmemesi istendi.

Yozgat Hakimiyet