Yozgat'ta Marifet Okulu hizmete açıldı

Yozgat'ta Marifet Okulu hizmete açıldı

İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Yozgat Şubesi tarafından “Bilgiyi Marifete Dönüştüren Proje” kapsamında, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ortaokul öğrencilerine yönelik faaliyette bulunacak olan “Marifet Okulu” hizmete açıldı.

A+A-

İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Yozgat Şubesi tarafından “Bilgiyi Marifete Dönüştüren Proje” kapsamında, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ortaokul öğrencilerine yönelik faaliyette bulunacak olan “Marifet Okulu” hizmete açıldı.

Öğrencilerine Kur’anı Kerim, ilmihal değerler eğitimi, adab-ı muaşeret dersleri ve el sanatları gibi dersler veren okul sosyal ve kültürel faaliyetlerde gerçekleştirecek.

Hafta sonu gerçekleştirilen Marifet Okulunda 3 sınıfta öğrenciler kursa katılıyor. Öğrenciler kursta birlikte kahvaltı yaptıktan sonra düzenlenen farklı etkinliklerde yer aldı.

Koordinatör Öğretmen Ümit Altıkulaç nezaretinde öğrenciler, kitap okumanın yanı sıra geliştirici oyunlar oynadı.

ilim-yayma6.jpg

Ortaokul düzeyindeki gençlere düzenlenen Marifet Okulunda 11-14 yaş arasındaki gençler, 9 -12 kişilik gruplar halinde eğitim alıyor. Marifet okulu gençlerin yaparak, yaşayarak ve keyifli bir şekilde öğrenmesine imkan sağlıyor.

İYC Yozgat Şube Başkanı Nurullah Nurdoğan, yaptığı açıklamada; Cemiyet olarak amaçlarının Türkiye’nin en temel ihtiyacı olan milli ve manevi değerlerine bağlı, kaliteli bir eğitimle donatılmış, ilim ve irfan sahibi yeni nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi.

Nurdoğan, Marifet Okulu’na yoğun ilginin olduğuna değinerek, Geleceğe en büyük yatırımı gençlerin eğitimi ve yetiştirilmesi olarak gördüklerini ve bu minvalde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Nurdoğan, “Marifet okulu ile gençlerin ahlaki, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunulacak.

Gençlere ailelerin de desteklediği bir arkadaş çevresi oluşturarak onlarla birlikte eğitim imkânı sağlanacak. Gençlere ahlak ve ilmihal alanlarında temel dinî bilgileri hatırlatılarak, gençlerin önce kendi aralarında, sonra da diğer grup öğrencileriyle bir araya gelmelerini, birlikte hareket edebilmelerini sağlamak ve böylece aralarında birlik, beraberlik ve kardeşlik bağları tesis edilecek. Kişinin, görev alan, aldığı görevi yerine getiren, sorumluluk sahibi bir birey olması sağlanacak. Kişiye duygu ve düşüncelerini ifade edebilme kabiliyeti kazandırılacak. Gençlerin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirmelerine yardımcı olacak imkân ve etkinlikler sunulacak” dedi.

Nurdoğan ayrıca gençlere Kur’anı Kerim, ilmihal değerler eğitimi, adab-ı muaşeret, olay-yorum el sanatları gibi dersler verilecek. Ayrıca Musiki, Tiyatro, Tarih, Kültür Gezileri, Meslek Gezileri, Kamplar, Zeka Oyunları, Doğa Yürüyüşleri, Futbol, Oyun Saatleri, Origami, Sosyal Sorumluluk çalışmaları gibi sosyal ve kültürel etkinler gerçekleştirileceğini ifade etti.

Yeniufuk