Yozgat'ta maneviyat ekseninde gençler yetişecek!

Yozgat'ta maneviyat ekseninde gençler yetişecek!

Boğazlıyan Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü "Büyük Gençlik Buluşması" programı düzenledi.

A+A-

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, gençlerin milli ve manevi değerlere bağlı, nesiller boyu gelen iyilik, erdem, ahlak ve insani değer hareketinin temsilcileri olduğunu söyledi.

Boğazlıyan Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü "Büyük Gençlik Buluşması" programı düzenledi.
Boğazlıyan Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Büyük Gençlik Buluşması” İlçe Merkez Camii’nde, Ortaokul, Lise ve Meslek okullarında eğitim alan öğrenci ve İlçe Mülki İdarecilerinin iştiraki ile gerçekleştirildi.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması ve cami ortamıyla tanıştırılması amacıyla düzenlenen programa katılım oldukça yoğun oldu.

Kılınan akşam namazı sonrası ikram edilen yemeğe müteakip camide bir araya gelen katılımcılara İl Müftüsü Ali Gülden tarafından sohbet gerçekleştirildi.

Müftü Gülden, Gençliğin ihyası ancak üstün İslam ahlakı ile mümkün olacağını söyledi. Müftü Gülden, programa katılan gençlere teşekkür ederek bu buluşmaların hem kendileri hem de gençler için taşıdığı öneme değindi. Müftü Gülden, milletin fertleri olarak büyük bir mirasın temsilcileri olduğuna dikkat çekerek, Hz. Peygamber’in (sav) gerek Mekke ve gerekse de Medine etrafında toplanarak İslam davasını omuzlayanların büyük bölümünün gençlerden oluştuğunu ifade etti.

Müftü Gülden, “ Bugün onlardan nesiller boyu gelen iyilik, erdem, ahlak ve insani değer hareketinin temsilcileri sizlersiniz. Eğitim hayatınızın her bir devresini çok iyi değerlendirerek hedeflediğiniz mesleklerinizin en iyileri olarak hayata atılmak ve bu becerileri din, ahlak ve maneviyat ekseninde yapmak büyük önem arz etmektedir. Başta anne ve babalarınız olmak üzere sizleri yetiştiren hocalarınız, milletimiz ve devletimizin de sizlerden beklentisi budur. Peygamber Efendimiz (sav) siz gençlere bıraktığı mirasa da ancak böyle sahip çıkmış olursunuz” İfadelerini kullandı.

Müftü Gülden, İlçe Kaymakamının himayelerinde gerçekleştirilen bu etkinliği düzenleyen başta İlçe Müftüsü Atıf Akşit olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yozgat Hakimiyet