Yozgat'ta liseli gençlerin "Aşı Noktası" talebi karşılıksız kalmadı

Yozgat'ta liseli gençlerin "Aşı Noktası" talebi karşılıksız kalmadı

Yozgat'ın Saraykent ilçesinde Kaymakam Ali Açıkgöz, Saraykent Çok Programlı Anadolu Lisesi'ndeki son sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.

A+A-

Saraykent Kaymakamı Ali Açıkgöz, Saraykent Çok Programlı Anadolu Lisesi'ndeki son sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.

2-080.jpg

Öğrenciler arasında aşıya olan ilginin artmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Açıkgöz: "Saraykent'in gençleri, okulların açılması ve aşı sıralarının gelmesiyle aşıya yoğun bir ilgi gösterdiler. Adeta yetişkinlere örnek olacak bir aşılama oranı ortaya koyuyorlar. Genç kardeşlerimizin çağrılarımıza destek olmak adına okullarında "Aşı Noktaları" oluşturup bizi haberdar etmeleri, sağlık ekiplerimizi davet etmeleri karşısında önce şaşırmıştık. Şimdi ise bu şaşkınlık yerini sadece büyük bir gurura bıraktı. Bu kuşak bambaşka bir kuşak. Zekaları ile, yaratıcılıkları ile, girişimleri ile çok kıymetli bir nesil yetişiyor. Bu vesileyle genç kardeşlerimizin ailelerini tebrik ediyorum. Emekleri için tüm eğitim camiamıza teşekkür ediyorum." dedi.

Aşı programı kapsamında Toplum Sağlığı Merkezi hekimleri ve sağlık personelleri, öğrencilerin hazır bulunduğu "Aşı Noktası"nda aşılama gerçekleştirdiler.