Yozgat'ta kiracıları uyardı! Herhangi bir geçerliliği yok

Yozgat'ta kiracıları uyardı! Herhangi bir geçerliliği yok

Yozgat Emlakçılar Odası Dernek Başkanı Asım Çelikel, kiracılara tahliye taahhütnamesi konusunda bilgi verdi.

A+A-

Yozgat Emlakçılar Odası Dernek Başkanı Asım Çelikel, kiracılara tahliye taahhütnamesi konusunda bilgi verdi.

Çelikel, “Ev sahiplerinin tahliye taahhütnamelerinin imzalatmalarının sebebi biran önce tahliye edip yeni kiracılara farklı fiyatlara daire vermek için bunu yapmaya çalışıyorlar. Normalde sözleşmelere tahliye taahhütnamesi yapılır. Başlangıçtan itibaren yapmış oldukları tahliye taahhütnamesi sözleşmeden bir ay sonra olması gerekiyor. Bir ay sonra imzalattılar ise bu taahhütname geçerli sayılıyor. Ama sözleşmeli birlikte aynı tarih atılırsa her hangi bir geçerliliği bulunmamaktadır” dedi.

HER SENE YAPILMAZ

Bu konu ile alakalı Yozgat’ta bir duyum almadıklarını belirten Çelikel, “bizlere bu konu ile alakalı kimse gelmedi. Yalnız tahliye taahhütnamesi her geçen yıl yapılmaz. Bu bir defaya mahsus yapılır. İlk kiraya verildiğinde imzalatılarak sözleşmeye dahil edilir. Yapılmış olan tahliye taahhütnamesi 5 yıl geçerlidir” dedi.
Emlakçılar Odası Dernek Başkanı Asım Çelikel, “Mal sahipleri de bu konuda tereddüt ediyor. Aslında bunların sözleşmeye yazılması gerekir. Sözleşmede kiracıdan her hangi bir şikayet olmadığı sürece kiracıdan kirayı artırmıyor veya yükselteceğim diyerek çıkartma şansınız yok. Tahliye taahhütnamesi de olsa geçersizdir. Ama bir binada oturan kişi gürültü veya başka nedenlerle şikayet olmadığı sürece yapılmaz. İnsanda şikayet olur oturduğu yerin düzenini bozmaya çalışıyor, meskeni hor kullanıyorsa bu şikayetler doğrultusunda tahliye taahhütnamesi kullanılır. Onun dışında sebepsiz olarak tahliye taahhütnamesi kullanılmaz” diye konuştu.

Yeniufuk