Yozgat'ta kablo çalan hırsızlar tutuklandı

Yozgat'ta kablo çalan hırsızlar tutuklandı

Yozgat  Çayıralan  İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri devriye görevi sırasında  (S.C.),(H.D.C.) ve (S.Y.C) isimli 3 kablo hırsızını suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.

A+A-

Yozgat  Çayıralan  İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri devriye görevi sırasında  (S.C.),(H.D.C.) ve (S.Y.C) isimli 3 kablo hırsızını suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerden (S.C) ve (H.D.C.) jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. S.Y.C, isimli şüpheli ise serbest bırakıldı.

Boğazlıyan ilçesi Ovakent Beldesinde Türk Telekom Müdürlüğüne ve Ovakent Beldesinde yaşayan vatandaşlar toplam (403 metre) iletişimde kullanılan kablonun çalındığı yönünde şikâyetleri  jandarmaya bildirdi.

hirsiz1.jpg

Çayıralan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Yozgat İl Jandarma Komutanlığı Çayıralan İlçe Jandarma devriye ekipleri tarafından suçüstü yakalanan (S.C.),(H.D.C.) ve (S.Y.C) isimli şahıslar kablodan arıtılan (30) kg saf bakır ile yakalanarak gözaltına alındı.

JASAT tarafından yapılan araştırmalar neticesinde, yakalanan şüpheli şahıslar bugüne kadar Çayıralan bölgesinde (1) Boğazlıyan bölgesinde (7) olmak üzere bölgede meydana gelen toplam (8) faili meçhul hırsızlık olayının faili olduğu tespit edildi. Şüpheliler,  çaldıkları elektrik ve haberleşme kabloların yakılarak arıtılan bakırını Kayseri’de bir hurdacıya para karşılığında sattıkları belirlendi. Şüphelilerin ikametinde yapılan aramada   250 metre fiber optik telefon kablosu,   50 metre bakır telefon kablosu ele geçirildi. 3 sabıka kaydı bulunan (S.C) ve (H.D.C.) isimli şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Boğazlıyan Cezaevine konuldu. (S.Y.C) isimli şüpheli ise serbest bırakıldı. 

Yeniufuk

Etiketler :