Yozgat'ta işçilere yüzde 60 zam

Yozgat'ta işçilere yüzde 60 zam

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanlığı ile Yeniyer Belediyesi Personel Limited Şirketinde çalışan sendika üyesi işçileri kapsayan 3 yıllık toplu iş sözleşmesinde işçilerin maaşlarına yüzde 60 zam yapıldı.

A+A-

Yeniyer Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine Yeniyer Belediye Başkanı Burhan Güvenç, Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zarasız ve sendika üyesi işçiler katıldı. Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, yaptığı açıklamada; sendikaları ile Yeniyer Belediyesi Personel Limited Şirketi arasında 3 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandıklarını söyledi.

Başkan Zararsız, “İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile sendikamız üyesi işçilerin ücretlerine sosyal haklar hariç yüzde 60 zam yapıldı. Sendikamız üyesi emekçi kardeşlerimizin ücretlerine ayrıca her altı ayda yüzde 10 zam yapılacak ve enflasyon farkı uygulanacak. Sosyal haklar her altı ayda bir ücret zammı oranında artırılacak. Önce insan önce emek diyen, emeğin ve alın terinin üzerinde pazarlık yapmayan, her zaman çalışanın yanında olan kıymetli Yeniyer Belediye Başkanımız Burhan Güvenç’e sendikamız, şahsım ve emekçi kardeşlerimiz adına teşekkür ederim. İmzalanan toplu iş sözleşmesi sendikamız üyesi emekçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun.”diye konuştu.

Yeniyer Belediye Başkanı Burhan Güvenç’te sözleşmenin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan hayat pahalılığına karşı tüm halkımızı ezdirmeyen Sayın Cumhurbaşkanımızın yolundan gitmekteyiz. Çalışanlar bizim mesai arkadaşlarımız. Çalışanlarımıza ne kadar zam yapsak azdır. Belediyemizin imkânları doğrultusunda bütçemizi zorlayarak işçilerimizin ücretlerine yüzde 60 zam yaptık. İmzalanan toplu iş sözleşmesi belediyemize ve tüm işçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

YERKÖY BELEDİYESİ İŞÇİLERİN GÜNLÜK YEMEK ÜCRETİNİ 55 TL’YE YÜKSELTTİ

Yerköy Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanlığı arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi ile işçilerin günlük yemek ücreti 55 TL’ye yükseltildi.

Sözleşmenin imza töreni, Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı ve Hak İş İl Başkanı Ferman Zararsız ve Başkan Yardımcısı Oktay Yılmaz’ın katılımıyla yapıldı. Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı ve Hak İş İl Başkanı Ferman Zararsız ile birlikte imzalanan ek protokolle yemek bedeli günlük net 55,00 TL’ye yükseltildiğini söyledi. Belediye’de çalışan işçilerin yemek paralarının günlük net 55 TL’ye çıkarılması için gerekli imzaların atıldığını belirten Başkan Yılmaz, “Belediyemiz ve Hizmet İş Sendikası arasında çalışan işçilerin günlük yemek ücretleri günlük Net 55,00 TL olarak belirlendi. İmzalanan protokol sonrasında belediye ve belediye iştirakleri çalışanlarının maaşlarına ciddi oranda artış olacak. Bizler göreve geldiğimiz günden bugüne hep işçi kardeşlerimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.” dedi. 

Yeniufuk