Yozgat’ta imzalar atıldı! İki kurum iş birliği yapacak

Yozgat’ta imzalar atıldı! İki kurum iş birliği yapacak

Yozgat Bozok Üniversitesi ile Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Eğitimde işbirliği” protokolü imzalandı.

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesi ile Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Eğitimde işbirliği” protokolü imzalandı.

Her kademedeki eğitim kurumlarında eğitimin niteliğiyle ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, uygun görülen tüm alanlarda, planlı çalışmalar yürütmek, özellikle öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltecek olan eğitim hizmetlerinin niteliğini artırmak; eğitim programlarının geliştirilmesi, öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması ve ailelerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olmak amacıyla, Yozgat Bozok Üniversitesi ile Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Eğitimde İşbirliği” protokolü imzalandı. 

Yozgat Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen protokol imza törenine, Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Yozgat Bozok Üniversitesi ile 2018 yılında yapılan iş birliği protokol süresinin tamamlanmasından dolayı yeni bir protokol imzalama kararı aldıklarını söyledi.

Yazıcı, “Yozgat Bozok Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eş güdüm içerisinde çalışarak hem çağın gerektirdiği hem de yeni konseptleri içeren protokolü güncelledik. Eğitimin kademelerinden birisi olan Yozgat Bozok Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki iş birliğini her zaman önemsiyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ da, 2018 yılında Yozgat Bozok Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasından imzalanan eğitimde işbirliği protokolünün süresinin bitmesi ile yeni bir protokol imzalamak amacıyla bugün bir araya gelindiğini söyledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin ilimizin tüm kurumları ile iş birliği ve ortak çalışmaların devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Bu kurumlar içerisinde en önemli paydaşımız Milli Eğitim Müdürlüğümüz. Eğitim-öğretimin başladığı ana süreç Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Üniversitelerimiz de yükseköğretimde geleceğin meslek sahiplerinin yetiştirildiği bir kurum. Biz Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz faaliyetleri çok önemsiyoruz. Her zeminde, her pozisyonda, bütün fakültelerimizin ilgili olduğu her alanda Milli Eğitim Müdürlüğümüzle çalışmalarımız protokol çerçevesinde ve çok geniş bir zeminde devam edecek. Bu protokolün eğitim camiamıza, ülkemizin geleceği olan gençlerimize önemli katkıları olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yozgat Valisi Ziya Polat da,  eğitimin sadece bir kurum üzerine yüklenecek bir yük olmadığını belirtti. Vali Polat konuşmasının devamında şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığı eğitimden sorumlu olan kurum olabilir ama eğitim hepimizin sorumlu olduğunu, tüm kurum ve kuruluşların emrinde olduğu bir alandır. Eğitim sürecinde çocuklarımızı, yarınlarımızı, umutlarımızı devletine, milletine, ezanına, bayrağına, ailesine, atasına bağlı olarak yetiştirmek zorundayız. Yozgat’tan yetiştireceğimiz bir evladımız belki devleti yönetecek. Bunun için en iyi şekilde onları desteklememiz, eğitim kurumlarını buna hazır hale getirmemiz lazım. Biz, Eser Projesi ile tüm eğitim kurumlarımızda çocuklarımızın anasınıfından itibaren neler verebilirizin kaygısı ile çalışıyoruz. Yozgat’ın tüm eğitim kurumlarında ilk dersin 15-20 dakikası kitap okuma ile geçiyor. Okuma alışkanlığını çocuklarımıza verelim. Bu şekilde çocuklarımız üzerinden ailelerimize de ulaşmış oluyoruz. Üniversitemiz de bu noktada bizim en önemli kaynağımız. Rektörümüz geldiğimiz günden beri bize destek vermeye devam ediyorlar. Yozgat’a artı değer katacak her türlü projede bir ve beraber olmaktan memnunuz. Yeter ki işin içinde Yozgat olsun. Rektör hocam sağ olsun. Geldiğimiz günden beri üniversitemizi ve yönetimini sahada görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Verdikleri desteklerden dolayı Rektör hocamızın liderliğinde tüm üniversite personelimize teşekkür ediyorum. Yozgat’ta eğitim kalitesinin artırılması konusunda her türlü çabayı vermeye devam edeceğiz.”

Yapılan konuşmaların ardından Üniversitemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imza töreni gerçekleştirildi.