Yozgat'ta herkesin gözü TOKİ'de!

Yozgat'ta herkesin gözü TOKİ'de!

Yozgat'ta inşaatı 2020 yılında başlayan ve teslimi yılan hikâyesine dönen Mutafoğlu 2. Mıntıka TOKİ konutlarının teslimini hak sahipleri kadar, mevcut ev sahipleri, kilitlenme duruma gelen emlak sektörü ve ilgili esnaf da bekliyor.

A+A-

İnşaatı 2020 yılında başlayan ve teslimi yılan hikâyesine dönen Mutafoğlu 2. Mıntıka TOKİ konutlarının teslimini hak sahipleri kadar, mevcut ev sahipleri, kilitlenme duruma gelen emlak sektörü ve ilgili esnaf da bekliyor. Eğitim öğretim yılının başlaması ve konu hakkında herhangi resmi bir açıklama yapılmaması da “Acaba bu yıl teslim edilmeyecek mi?” sorusunu akıllara getiriyor.

2020 yılı Temmuz ayı itibariyle başlayan inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, aynı yılın Ağustos ayında yaptığı açıklamada; “451’i 2+1 konut, 192’si de 3+1 olmak üzere toplam 643 konuttan oluşan TOKİ inşaatlarımıza başlamış bulunmaktayız. Kısa bir süre önce başlayan inşaat çalışmaları 13 Mart 2022’de tamamlanacak. Ancak müteahhit firma konutları 2021 yılı içerisinde tamamlayıp teslim etmeyi planlıyor. Doğalgaz, elektrik, telefon ve internet altyapılarının da konutların tamamlanmasıyla birlikte hazır olması için kurum yetkilileriyle görüşmeler yaptık. Altyapı çalışmaları konutlarla aynı zamanda tamamlanmış olacak. Bekleme süresi olmayacak.” ifadelerini kullanmıştı.

Aradan geçen iki yıllık sürenin ardından, geçtiğimiz Ağustos ayının son günlerinde bir açıklama daha yapan Milletvekili Başer bu açıklamasında da “Mutafoğlu Mahallesi 2. mıntıkada 643 konutun inşaatı tamamlandı. Çevre düzenleme çalışmaları kalan eksikler tamamlanıyor. İnşallah Eylül ayı içerisinde sahiplerine teslim edilecek.” demişti. Ancak konutların erken teslim tarihi bir yana, normal teslim tarihi üzerinden 6 ay geçmesine rağmen konutlar hak sahiplerine teslim edilmedi.

Yozgat'ta herkesin gözü TOKİ'de!

“EMLAK PİYASASINA NEFES OLACAK”

Söz konusu projeyi hak sahipleri kadar emlak sektörünün de beklediğini ifade eden Yozgat Emlakçılar Odası Derneği Başkanı Asım Çelikel konu ile ilgili olarak “Son birkaç aydır emlak piyasasında Yozgat’ta bir tıkanma durumu söz konusu. Kiralar neredeyse üçe katlandı. Şu an Yozgat’ta eşyalı kiralık daire yok. Bulduğunuz zaman da kirası 3 bin 500 – 4 bin TL’den başlıyor. Eğitim öğretim yılı başladı. Daha önce yaptığımız uyarılar dikkate alınmadığı için Yozgat’ı seçen üniversite öğrencisi daha şimdiden mağdur duruma düşüyor. Ailesi ile birlikte ev bulmaya geliyor belki iki günde halledeceği iş ev bulamadığı için bir haftaya sarkıyor. Sayın vekillerimizin verdiği söze göre Mutafoğlu 2. Mıntıka TOKİ Konutları geçen yıl teslim edilecekti. Ancak bugün bile ne zaman teslim edileceği belli değil. TOKİ konutlarının teslimi piyasaya rahat bir nefes aldıracaktır” dedi.

EV SAHİPLERİ BEKLİYOR

Yozgat’ta kiralık ev bulma konusunda yaşanan sıkıntı sanılandan daha büyük. Kiralık ev bulabilmek için emlakçılara başvuran vatandaşlar bununla yetinmeyip mahalle mahalle dolaşıyor. Bu mahallelerde kirada oturup, teslimi beklenen TOKİ’ye taşınacak kişileri, ardından da ev sahiplerini belirliyor. Ev sahiplerine ulaşan kişiler, kamuoyuna açıklanan tarihlerde TOKİ konutlarının teslim edileceğini söyleyerek daha içindeki kiracı çıkmadan evi çok daha yüksek fiyatlara tutuyor.

ESNAF GÖZÜ BURADA

Her geçen gün ağırlaşan ekonomik şartlar altında kalan ve satış yapamama durumuna gelen esnaf da TOKİ konutlarının teslimini bekliyor. Başta mobilya sektörü olmak üzere, ev konfeksiyonu, nalbur, beyaz eşya, nakliyat, cam balkon, hırdavat konularında faaliyet gösteren esnaf da konutların teslimini bekleyen tarafta yer alırken, konutların teslimiyle piyasanın canlanacağını düşünüyor.

Yeniufuk