Yozgat'ta hazırlıklar sürüyor! Son sayı 197 bin 184 oldu

Yozgat'ta hazırlıklar sürüyor! Son sayı 197 bin 184 oldu

Yozgat’ta 2022-2023 eğitim-öğretim yılında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ücretsiz dağıtılan toplam ders kitabı sayısı 197 bin 184 oldu.

A+A-

Yozgat’ta 2022-2023 eğitim-öğretim yılında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ücretsiz dağıtılan toplam ders kitabı sayısı 197 bin 184 oldu. Yozgat’ta Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde, ücretsiz ders kitapları dağıtımı tamamlanırken ücretsiz kaynak kitapları eğitim öğretim başlamadan okullarda dağıtılmaya başlanacak.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, il genelinde 2022-2023 eğitim öğretim yılında eğitim görecek yaklaşık 75 bin öğrenciye toplam 194 bin 184 adet ders kitabının ücretsiz olarak dağıtılacağını söyledi.

İl Müdürü Yazıcı, “2003 yılından beri okulların açıldığı günden itibaren öğrencilerin kitapları masalarının üzerinde oldu. Bu yılda aynı şekilde tüm Türkiye’de olduğu gibi bakanlığımızın ilimize ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kaynak kitaplar gönderiyor. Okulların açıldığı günden itibaren, çocukların kitaplarının masalarının üzerinde olması için mesai mefhumu gözetmeksizin dağıtım yapılıyor. Bu anlamda kitap dağıtımında görevli tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müdürü Yazıcı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz verilen kitapların dağıtımının sorunsuz tamamlandığını aktardı.

İl Müdürü Yazıcı, “Çocuklarımızın eğitimine katkı sunan ve onların yetişmesinde büyük öneme sahip kaynaklarımız sorunsuz bir şekilde dağıtılmaktadır. Bu hakikaten devletimizin büyüklüğü ve vatandaşa olan hizmet olarak baktığımızda takdire şayan bir husustur. Bütün öğrencilerimize, eğitim camiamıza ve ülkemize, ilimize hayırlı bir eğitim yılı diliyorum” diye konuştu. 

Yozgat Hakimiyet