Yozgat'ta hazırlık yapılıyor! Her bölgede yaygınlaştırılacak

Yozgat'ta hazırlık yapılıyor! Her bölgede yaygınlaştırılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen ve Yozgat’ta yürütülen “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi’’ kapsamında Yozgat’ta hazırlıklar yapılıyor.

A+A-

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen ve Yozgat’ta yürütülen “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi’’ kapsamında Yozgat’ta Merkez- Başıbüyüklü köyünde; İl Müdürü Tanju Özkaya, üreticiler ve teknik personellerin katılımı ile toplantı yapıldı.

Toplantıda, teknik personel tarafından üreticilere İyi Tarım Uygulamaları, sertifikasyon ve destekleme süreçleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü Tanju Özkaya, iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

tarim2-3.jpg

Özkaya, “Artan nüfusun getirdiği temel ihtiyaçların karşılanması için daha fazla verim elde etmeyi amaçlayan tarımsal uygulamaların ortaya çıkardığı çevre kirliliği ve sağlık sorunları, çoğu ülkede geleneksel tarıma alternatif olabilecek, çevre ve insan sağlığına duyarlı, izlenebilir ve sürdürülebilir tarım tekniklerine yöneltmiştir. Tarımsal üretimde verimliliği artırmak için gerekli olan girdilerin yerinde kullanılabilmesi, doğal kaynaklarımızı israf etmeden, toprak ve su kirliliğini azaltacak şekilde izlenebilir ve sürdürülebilir olmasının teşviki ve devamlılığının sağlanması için, pek çok ülkede geliştirilen ve Ülkemizde de Bakanlığımız tarafından desteklenen İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaşması gereklidir.

Bu amaçla Bakanlığımızın desteklediği ’’İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi’’ kapsamına dâhil etmiş olduğumuz Başıbüyüklü köyü üreticilerimizin bu devamlılığı sağlamalarını ve başta İlimiz olmak üzere ülkemizde de bu tarz uygulamaların yaygınlaşmasını temenni ediyorum. Bu proje ile amacımız üretimin her aşaması kontrol altında tutulacak, zirai ilaç kullanımı, gübre, sulama her bir uygulama kontrollü yapılacaktır. Yapılan uygulamaların her birisi kayıt altına alınacaktır. Ayrıca üreticilerimiz bir sertifikasyon firması tarafından sertifikasyon andırılacaktır. Nihayetinde amacımız Gıda Güvenliğine esas ürün üretmektir. Bu projenin bir başlangıç olması dileğiyle hayırlı olsun.’’ dedi.

Toplantıda; üreticilere İyi Tarım Uygulamaları hakkında bilgi verildi. Üreticilerin sorularını cevaplandırıldı. Toplantı sonunda ise tüm katılımcılara şapka ve liflet, kadın üreticilere de ayrıca yemeni dağıtımı yapıldı.

Yeniufuk