Yozgat'ta “Hayalin Varsa Yorulmaya Değer" etkinliği

Yozgat'ta “Hayalin Varsa Yorulmaya Değer" etkinliği

Prof. Dr. Mustafa Böyükata, okulun öğrencileri ile bir araya gelerek “Hayalin Varsa Yorulmaya Değer” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata Yerköy’de gençlerle buluştu.

 Yerköy - Hüseyin Erbaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Osman Bağcı’nın daveti üzerine Prof. Dr. Mustafa Böyükata, okulun öğrencileri ile bir araya gelerek “Hayalin Varsa Yorulmaya Değer” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

 Fen ve Sosyal bilimler Proje Okulu olarak eğitim vermekte olan okulun eğitim ve öğretim çalışmalarını destekleyici nitelikteki etkinliklerin öğrencilere yeni bakış açıları kazandıracağı ve bu bağlamda akademisyenlerin liseli gençlerle buluşturulmasının bilincinde olan okul yöneticileri ve öğretmenler de söyleşiye katıldılar.

 İlgiyle takip edilen semineri sohbet havasında gerçekleştiren Prof. Dr. Mustafa Böyükata, kendi eğitim hayatından, öğrencilik yıllarından, akademik kariyer yolculuğundan, gidip gördüğü farklı ülkelerdeki izlenimlerinden ve öğrencilerin geleceğe dönük yapabilecekleri çalışmalar ile onları nasıl bir geleceğin beklediğinden bahsetti. Tarım toplumu, modern toplum ve endüstri devrimlerinin yaşandığı post modern toplumda eğitim süreçlerinin yeniden şekillenişine dair bilgiler paylaşan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, bilginin ve bilgi üretmenin öneminden, araştırma tabanlı çalışmalardan ve girişimcilik konularından örnekler vererek dikkat çekici, zihin açıcı ve ezber bozan anlatımlarda bulundu. Söyleşide öğrencilerin sorularına da cevap veren Prof. Dr. Mustafa Böyükata, artık kaynaklara ulaşılabilmenin kolaylaştığını ve doğru kaynaklar üzerinden pek çok merak edilen sorunun cevabını da bulunabileceğini ve erken yaşlarda öğrenmeyi-öğrenmek için gerekli becerileri kazanmak gerektiğinin altını çizdi.

 Yerköy - Hüseyin Erbaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Osman Bağcı, davetlerini kırmayıp okula kadar gelerek mesleki bilgi ve birikimleri ışığında, deneyim ve fikirlerini öğrencileriyle paylaşan Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür etti.

Yozgat Hakimiyet