Yozgat'ta hastalar robotik rehabilitasyon ile şifa buluyor

Yozgat'ta hastalar robotik rehabilitasyon ile şifa buluyor

Yozgat Şehir Hastanesi'nde robotik rehabilitasyon tedavisi başarılı bir şekilde uygulanıyor. Yozgat Şehir Hastanesi Robotik Rehabilitasyon ile hastalar şifaya kavuşuyor.

A+A-

Yozgat Şehir Hastanesi'nde robotik rehabilitasyon tedavisi başarılı bir şekilde uygulanıyor. Yozgat Şehir Hastanesi Robotik Rehabilitasyon ile hastalar şifaya kavuşuyor.

Fizik Tedavi Ünitesinde bulunan Robotik Rehabilitasyon Cihazı, alanında tecrübeli ve uzman kadrosu ile hastalar yürüme yeteneklerini kazanıyor ve geliştiriyor.

Türkiye’nin en donanımlı hastaneleri arasında yer alan Yozgat Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinde bulunan Yürüme Robotu, daha önce bir hastaya 4 kişinin birden yaptıramadığı egzersizleri tek başına en verimli şekilde yaptırabiliyor. Düşmeye karşı tam güvenlik unsurları sağlanarak robota alınan hastaların tedavisinden olumlu sonuçlar alınıyor.

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, Robotik rehabilitasyon en etkin tedavi seçeneklerini sunduğunu söyledi.

Başhekim Kozan, “İnme(Felç), Serebral Palsi (CP), Multiple Skleroz (MS), Omurilik Yaralanması, Parkinson gibi hareket sistemini etkileyen hastalıklardan dolayı yürüyemeyen veya düzgün yürüme yeteneğini kaybetmiş kişilerde kullanılan bir tedavi yöntemidir. Robotik rehabilitasyon sistemi ile tekrar yürüme yeteneği ve düzgün yürüme paterni çok kısa sürede hastalarımıza kazandırılmakta, ünitemizin vermiş olduğu hizmet ile yaptığı etkin ve başarılı tedaviler Türkiye’nin her yerine ulaşmıştır”dedi.
Başhekim Kozan, “Yürüme robotunun yürüme fonksiyonlarını kısmen ya da tamamen kaybetmiş hastalar için önemli bir yer tuttuğunu aktardı.

Başhekim Kozan, “Yürüme robotu yürüme fonksiyonunu kısmen veya tamamen kaybetmiş hastalarımızda bu fonksiyonlu rehabilitasyon için kullanılan en üst düzey teknolojiyi barındırıyor. Ülkemizde sadece sayılı merkezlerde olan ve daha önce Yozgat’taki hastalarımızın büyük merkezlere sevk ile giderek tedavi alabilmesi gerekirken şimdi kendi yaşadıkları memlekette uygun şekilde bu rehabilitasyonu alıyorlar. Felçli hastalar yürüme fonksiyonunu kısmen ya da tamamen kaybetmiş hastalarımızın rehabilitasyonunun da yürüme robotu önemli bir yer tutuyor” şeklinde konuştu. 

Yozgat Hakimiyet