Yozgat'ta hanımlar ilimle donanıyor

Yozgat'ta hanımlar ilimle donanıyor

Yozgat İl Müftülüğü tarafından her Pazartesi saat 14.30’da Tarihi Askerlik Şubesi’nde “Aile İlmihali Dersleri” adıyla kadınlara özel eğitim düzenlenecek.

A+A-

Eski Askerlik Şubesi Eğitim ve Kültür Merkezinde İl Vaizi ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Saliha Gülnur Uzuner, “Aile İlmihali Dersleri” adıyla eğitimler vermeye başladı.

Yozgat İl Müftülüğü tarafından her Pazartesi saat 14.30’da Tarihi Askerlik Şubesi’nde “Aile İlmihali Dersleri” adıyla kadınlara özel eğitim düzenlenecek. İlkinin bu hafta gerçekleştiği eğitim İl Vaizi Saliha Gülnur Uzuner tarafından verildi.

Sohbet havasında gerçekleşen eğitimde kadınlar merak ettiklerini Uzuner’e sorarak cevaplar aldılar.
İlmihal Derslerinde; namaz, oruç, haç, zekat gibi her Müslümanın bilmesi gereken temel konular anlatılıyor.

İlmihal Dersleriyle ilgili bir açıklama yapan Uzuner, “Hanım kardeşlerimizin eğitimini önemsiyor ve bu doğrultuda çalışmalar yürütüyoruz. Nitekim, ilim öğrenmek her Müslümanın üzerine farzdır. Müslümanın gündelik hayatında kendisine, insanlara ve yaratıcısına karşı nasıl davranacağını belirleyen durumlar vardır. İşte bu durumları pratik şekilde formüle eden ilmihaldir. Sözgelimi bir kimse namaz kılacaksa namazın şart ve rükünlerini, ticaret yapacaksa veya zekât verecekse ilgili hükümleri bilmesi gerekir. Bu yüzden ilmihal derslerimizi önemsiyor ve tüm hanım kardeşlerimizi davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Uzuner katılım sağlayan kadınlara özel yaptığı konuşmada ise, “İslam dininin hükümleri ve temel prensiplerinin asıl gayesi, insanın dünyada ve ahirette mutlu olmasını sağlamaktır. Dinimiz, bize bu mutluluğun aydınlık yolunu göstermiş, görev ve sorumluluklarımızı bildirmiştir.

Bu mutluluğa ulaşabilmemiz, yükümlü olduğumuz görevleri yerine getirmemize bağlıdır. Bu ise doğru ve yeterli bir dinî bilgiye sahip olmakla mümkündür. Bilmemek dinimizde geçerli bir mazeret değildir. Böyle bir mazeret ileri sürmekle insan sorumluluktan kurtulamaz. Çünkü ilk emri “Oku” olan dinimiz, ilim öğrenmeyi her Müslümana farz kılmıştır. Bu sebeple Müslümanın başta gelen görevlerinden birisi, din ve dünya işlerinde gerekli olan bilgileri doğru olarak öğrenmesidir.

Dinî görevlerimiz, önce inanmak, sonra inancımızın gereği olan ibadetleri yerine getirmektir. Dinî emirleri yerine getirmekle yükümlü olduğumuz gibi, haram kılınan şeylerden de sakınmamız icap eder. Bunlardan başka ailemize, içinde yaşadığımız topluma ve diğer insanlara karşı da sorumluluklarımız ve yapmamız gereken ahlaki görevlerimiz vardır. İslam’da önemli bir yeri olan ahlaki görevleri yaptığımız takdirde ancak olgun bir mümin olabiliriz.

İlahi dinlerin sonuncusu ve en mükemmeli olan İslam’ın emir ve yasaklarına dikkatle baktığımız zaman, bunların her birinde maddi ve manevi pek çok hikmetlerin bulunduğunu ve insanın huzur ve saadetinin hedef alındığını görürüz. Müslümana düşen, dinî görevlerini doğru olarak öğrenmek ve bunları Allah’ın rızasına uygun bir şekilde yapmaya çalışmaktır” dedi.

Yozgat Hakimiyet