Yozgat'ta hanımlar ilgiyle takip ediyor!

Yozgat'ta hanımlar ilgiyle takip ediyor!

Yozgat Belediyesi ile Yozgat İl Müftülüğü işbirliğinde düzenlenen programda ‘İslam’da Kadının Yeri ve Önemi’ konulu söyleşi düzenlendi.

A+A-

Yozgat Belediyesi ile Yozgat İl Müftülüğü işbirliğinde düzenlenen programda ‘İslam’da Kadının Yeri ve Önemi’ konulu söyleşi düzenlendi.

Yozgat Belediyesi tarafından Eski Askerlik Şubesi’nde düzenlenen ‘Çarşamba Söyleşileri’ devam ediyor. Her hafta farklı konu ve konukların katıldığı programda özellikle aile ve kadın üzerinde sohbetlere yer veriliyor.
‘Çarşamba Söyleşileri’nin de bu hafta ‘İslam’da Kadının Yeri ve Önemi’ konusu ele alındı.
Yozgat İl Müftülüğü İl Vaizi Saliha Gülnur Uzuner’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye kadınlar da yoğun katılım gösterdi.
İl Vaizi Uzuner, İslam'da kadın haklarının titizlikle belirlendiğine değinerek, İslam dininin kadına büyük değer verdiğini söyledi.
İl Vaizi Uzuner, üretim ve tüketim bağlamında kadın, Türk ve İslam toplumunda kadının yeri ve önemine değindi. Uzuner, özel günlerde kadınların bir arada olmasına, kendine olan özgüvenine, cesaretine ve Hazreti Peygamber'in kadına verdiği öneme dikkat çekti.
Uzuner, İslam toplumunda kadının son derece saygın bir yere sahip olduğunu ve Peygamber efendimizin aile hayatında kadının çok önemli bir yeri olduğunun altını çizdi. İl Vaizi Uzuner, Peygamber efendimizin birçok kararında eşinden etkilendiğini ve kadının sosyal hayatta son derece önemli görevler üstlendiğini belirtti.
Uzuner, “İslam kadınları ümmetin bir yarısı olarak görür. Aynı zamanda kadının toplumu eğitici bir birey olarak görür. İslam dininde kadın kutsaldır. Bu durum bir takım hadislerle ve ayetlerle de belirtilmiştir. Müslüm Bir 149. hadisine göre "Sizin en hayırlınız kadınlarına en iyi şekilde davrananlarınızdır denilmiştir." Aynı zamanda yüce peygamberimiz kadınlar için "Kadınlar size Allah'ın bir emanetidir." demiştir. Bu hadisi şeriften de anlaşılacağı üzere İslam'da kadının yeri oldukça önemlidir. Kadının hakları ve önemi korunmaktadır. İslam'da kadın ve erkek birbirinin tamamlayıcısı olarak görülmektedir. Hem kadın hem de erkek dinimizde eşit olarak sayılmaktadır. İslam'da kadına değer vermeyen ve kadını aşağılayıcı sözlerde bulunan her erkeğe ceza verilmektedir. Aynı zamanda kadına kötü davranan erkekler kötü kişiler olarak kabul edilir. İslam dinine göre Adem bütün insanlığın babası olarak kabul edilir ve Hz. Havva'da bütün insanların annesi olarak kabul edilerek eşit olarak sayılmıştır. Kadının İslam dininde yeri ayrıdır” dedi.
Söyleşinin son bölümünde ise İl Vaizi Uzuner, kadınların sorularını yanıtladı.

Yozgat Hakimiyet