Yozgat'ta hanımlar hem üretecek hem de satacak

Yozgat'ta hanımlar hem üretecek hem de satacak

Yozgat Belediyesi tarafından Katlı Otopark alanı üzerinde hizmet verecek olan Üretici Kadınlar Derneği üretim ve satış yeri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

A+A-

Yozgat Belediyesi tarafından Katlı Otopark alanı üzerinde hizmet verecek olan Üretici Kadınlar Derneği üretim ve satış yeri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa; Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat Üretici Kadınlar Derneği Başkanı Hacer Güçlü ve dernek üyeleri katıldı.

Vali Ziya Polat, yaptığı konuşmada; Yozgat’ta son bir yıl içerisinde 3 olan kooperatif sayısının 14 olduğunu bu rakamın derneklerle beraber 17’ye çıktığını söyledi.

kadinlar-3-2048x1365.jpg

Vali Polat, “Derneğimizin satış dükkânını Belediye Başkanımız tahsis etmiş kadınlarımız burayı doldurmuşlar geldiğimizden beri hep söylüyoruz hedefimiz her ilçemizde bir kadın kooperatifi kurulması ve bu kooperatifinde satış yapacağı mekânların oluşturulmasıdır. Şuan yiğitler şehri Yozgat’ta son bir yıl içerisinde 3 olan kooperatif sayımız şuan itibariyle 14 ve derneklerle beraber 17 oldu.  Kadınlarımız bu işe tamamen gönül verdiler satışlarına da başladılar Çekerek’te Boğazlıyan şuan yapıyor Çayıralan’da yapıldı Sarıkaya başladı.”dedi.

kadinlar-1-2048x1365.jpg

AMACIMIZ HER İLÇEDE KADIN KOOPERATİFİ KURMAK

Amaçlarının her ilçede kadın kooperatifleri kurmak olduğunu vurgulayan Vali Polat, bu sayede  üretilen ürünlerin de satışını yapılabilmesi olduğunu ifade etti.

Polat, “Üretmek önemli ancak ürettiğini de satmak önemli. Sattıkça kadınlarımızın ailelerimize gelir kapısını aralamak lazım. Hedefimiz her ilçemize kadın kooperatifi ve bunu gençlik merkezleri ile halk eğitimle beraber ortak çalıştırıp hatta her ilçemize yaşayan kütüphane oda her ilçemizde inşallah bu sen içerisinde her ilçemizin kütüphanesi açılacak. Merkezde de Belediyemiz çok güzel bir kültür merkezi yapıyor, onun içinde kütüphane ile ilgili görüşmelerimiz var. Üreten istihdam sağlayan aile ekonomisine destek sağlayan her bacımız ablamıza kapımızda, gönlümüzde açık. Bizlerde valilik olarak kamu kurum ve kuruluşlar olarak destekleyeceğimizi baştan belirtmiştik. Ancak üretmenin yanında satmak önemli satmak içinde iyi bir yol çizmemiz lazım. Biz burada satış yaparken Yozgat’ı tanıtacağız, sonuç olarak ta aile ekonomisine katkı sağlayacağız.”diye konuştu.

Belediye Başkanı Celal Köse’de Üretici Kadınlar Derneği üretim ve satış yerinin Yozgat’a hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulunarak, “Hayırlı bir günde hayırlı bir yerin açılışını Vali Bey ile birlikte yaptık. Yozgat Üretici Kadınlar Derneği bizimde teşrifi mesaisinde olduğumuz bir dernekti ama fiziki imkanlar da şartlarda işin doğrusu yeterli değildi. Sağ olsun Belediye Meclisimizde bulunan kadın üyelerinde girişimleriyle onlarında teklifleriyle buradaki iş yerlerimizin bir kısmını Üretici Kadınlar Derneği’ne tahsis ettik. Yozgat’taki mahallelerimizdeki dezavantajlı gruplarımızın özellikle el emeği göz nuru ürünlerimizin burada satıp pazarlaya bileceği hem de istihdama katkı hem de aile geçimine katkı sağlamak amacıyla böyle bir organizasyonun içinde olduk. Nasip olursa buradaki diğer iş yerlerimizi de Üretici Kadınlar Derneğimizle birlikte bu işi yapabilecek. Diğer kooperatiflerimize tahsis edeceğiz. Buranın tamamını sade Yozgat’ta yöresel olarak üretilen ve yöresel olarak satılacak mekan haline getirmeyi hedefliyoruz. Lokasyonu, manzarası güzel olan bir yer dolayısıyla özellikle seçtik ki biraz daha ekonomiye katkısı olsun ve yöreselimizi daha iyi tanıtalım istedik. Dolayısıyla bugün burada Belediye Meclisimizin olurlarıyla burayı Üretici Kadınlar Derneğine tahsis ettik. İnşallah bunun devamı gelir. Yozgat’ta her üreten hem de kazanan kadınları oluşturmuş oluruz hep birlikte.”şeklinde konuştu.

Yozgat Üretici Kadınlar Derneği Başkanı Hacer Güçlü ise Yozgat’ın ürünlerini Türkiye genelinde tanıtmak istediklerini belirtti.

Güçlü, “İçişleri Bakanlığı’na Yozgat’ın tanıtımı için bir proje hazırlamıştık. Bu projede Yozgat’ın meşhur Un Helvası ve şekerlemesini yaptık. Bu ürünlerimizi Tüm Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Bunlar şehrimizde üretilen malzemelerle yapılan ürünler. Çok emek isteyen ürünler. Amacımız hem yerel tatlarımızı tüm ülkeye tattırmak hem de şehrimizi adını her yerde duyurmak istiyoruz. Burası Yozgat Üretici Kadınlar Derneği olarak açtığımız bir yer ama tüm üretene kadınlarımıza açık bir yer. Yozgatlı kadınlarımızın evlerinde, kooperatiflerde ürettikleri bütün ürünleri burada sergiliyor ve satışa sunuyoruz. Burası bir kermes ve el emeklerinin satıldığı bir Pazar gibi düşünülebilir. Kadınlarımız ürettikleri ürünlerin kendileri fiyatlarını belirliyor ve burada satışa sunuyorlar. Biz dernek olarak aracı oluyoruz. 16 yıldır bu işi üstleniyoruz ve kadınlarımıza yardımcı oluyoruz. Burada ürettiğimiz ürünlerimizde var. Bayanlarımız evlerinde yaptıkları ürünleri de getiriyorlar. Sipariş olunca biz aracı olarak kadınlarımıza iletiyoruz. Üretip ürünlerini getiriyorlar. Faal olarak 67 üyemiz var. Ancak burası tüm Yozgatlı bayanlara açık üyelik şartı aramıyoruz.”ifadelerini kullandı. 

Yeniufuk