Yozgat'ta gönül belediyeciliğiyle herkesin gönlüne girdi

Yozgat'ta gönül belediyeciliğiyle herkesin gönlüne girdi

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat cadde ve sokaklarını karış karış dolaşmaya devam ediyor.

A+A-

Göreve geldiğinden bu yana gönül belediyeciliği ışığında, ayak basmadık mahalle bırakmayan Başkan, ziyaretlerinde 7’den 70’e herkesin gönlüne dokunuyor.

İSTİŞARE VE DİYALOG

Yozgat’ta rutin belediyecilik anlayışının dışına çıkarak saha çalışmalarıyla, ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif hizmetlere öncelik veren Başkan Köse, gitmedik yer, sıkılmadık el, çalmadık kapı bırakmıyor.

Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, çocuğundan akranlarına kadar herkesle samimi, sıcak ve içten diyaloglar kurarak istişarelerde bulunan Başkan Köse, İnsanlara dokunan, derdiyle dertlenen, halkının problemlerinin çözüm noktasında çok rahat kapısını çalabildiği daha fazla gönül birlikteliği yapabilecek bir belediyecilik anlayışıyla Yozgatlının gönlünde taht kurdu.

Bir çok başarılı icraata imza atan Başkan Köse, büyük bir özveri ile çalışmaya devam ediyor.

VATANDAŞLARA DOKUNUYOR

Başkan Köse, vatandaşlara dokunmaya devam ediyor. Başkan Köse, “Hayallerin ötesinde projeler halkımız ile istişareler ve ortak akıl çerçevesinde ilçemizde hayat buldu. Millete hizmet etmenin sadece yol yapmak ibaret olmadığını, gönülleri de yapmaktan geçtiğini gayet iyi biliyoruz” dedi.

Başkan Köse, gerçekleştirdikleri en büyük değişimin, hizmeti gönül belediyeciliği ile taçlandırarak halkın kalbine girmek olduğunu söyledi.

Belediyelerin esas görevinin vatandaşlara hiç bir ayrım gözetmeden hizmet etmek olduğunu kaydeden Başkan Köse, sosyal ve gönül zenginliği ile taçlandırılmaması halinde hizmetlerin eksik kalacağını aktardı.

Vatandaşın kalbine dokunacak hareketlerde bulunmalarının Yozgat’ta değişim ve dönüşüm meydana getirdiğini kaydeden Başkan Köse, "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sıklıkla vurguladığı üzere vatandaşın gönlünü kazanmayı başarmadıktan yapılan hizmetler bir yönüyle eksik kalır. Hikayenin esas ruhunu, hizmeti sosyal ve gönül belediyeciliği ile taçlandırmak oluşturur.
Yozgat’ta bizim yaptığımız ve başardığımız olay tam da budur. Biz hem hizmet ediyoruz, hem sosyal dokunuşlarla gönüllere girerek milletimizin dualarına mazhar oluyoruz" diye konuştu.

Projelerin, hizmetlerin ve çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Başkan Köse, “Mahalle ziyaretleri, sivil toplum kuruluşu toplantıları, ev ziyaretleri, esnaf ve vatandaş ziyaretleri başta olmak üzere, her platformda yer ve zaman ayrımı olmaksızın bizleri bu göreve layık gören vatandaşlarımız ile bir araya gelmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ YOL HARİTASI

Başkan Köse, gerçekleştirdiği ziyaretlerde istişareye önem veriyor. Halkla iç içe olmaya gayret gösterdiklerine değinen Başkan Köse, “ Göreve geldiğimiz günden itibaren tüm mahallelerimize hizmet götürmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Hiçbir mahallemizi ihmal etmedik. Mahallelerimizin ne ihtiyacı varsa gidermeye gayret gösterdik. Birim müdürlerimizle yaptığımız toplantılarda mahallelerimizin ihtiyaçları ve taleplerini öncelik sırasına göre planlayıp programladık. Mahallerimizin öncelikli ihtiyaçlarını gidermek adına çalışmalarımıza hızla başlayacağız” dedi.

SALGIN DÖNEMİNDE HİZMETLER DURMADI

Yozgat’ın da korona virüs salgınında olumsuz etkilendiğine değinen Başkan Köse, sıkıntılı süreci fedakarlıkla ve sabırla aştıklarına vurgu yapı. Başkan Köse, pandemi döneminde gönül belediyeciliğinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışını öne çıkardıklarına dikkat çekti.

Başkan Köse, toplumun bir çok kesimine sağladıkları desteklerin yanı sıra rutin hizmetlere de devam ettiklerini hatırlattı. Başkan Köse, pandemi çalışmalarının yanı sıra rutin belediyecilik hizmetlerine ara vermeden devam ettiklerini dile getirdi.

Alt yapı ve üst yapı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü aktaran Başkan Köse, pandemi sürecinde yeni dönem için de planlama yaptıklarını ifade etti.

PROJELER HAZIR

Başkan Köse, Yozgat’ın çehresini değiştirecek ve vizyonu olacak projeler üzerinde durduklarını kaydetti. Yozgat için önemli projelere imza atacaklarını aktaran Başkan Köse, yarım kalan projelerin yaz döneminde tamamlanacağını, yeni projelere de başlayacaklarını belirtti.

Başkan Köse, Yozgat için kıymet verdikleri projelere hayata geçirmek için çalıştıklarını vurguladı.

PLANLAMA ÖNEMLİ

Başkan Köse, gerçekleştirilecek yeni hizmetler için istişareye önem verdiklerini belirterek, toplumun her kesimi ile görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirdi.

Başkan Köse, “Doğru planlama ve atılan doğru adımlarla Yozgat’ın her köşesine birbirinden nitelikli hizmet ve yatırımlarla tanıştıracağız. Vatandaşlarımızın istek, arzu ve beklentilerini karşılamak amacıyla elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ TAMAMLANCAK

Başkan Köse, Kültür merkezi projesinin devam ettiğine değinerek, 16 milyon TL’ye mal olacak projenin birinci kat seviyesinde bulunduğunu ve hava şartlarından dolayı beklediğini ifade etti.

Başkan Köse, “Yeni hal binamızı, pasaj şeklinde yapmamak ve bir mimarı dokusu, tarihi dokuya uygun, Büyük Cami’ye yakışır bir şekilde olması için daha önceki projede aslına uygun bir vaziyete getirdik. Önümüzdeki günlerde yeniden ihaleye çıkacağız. Yıkım işlemlerini tamamladı. İhale aşamasıyla birlikte yön vermiş olacağız şehrimiz güzel bir bina kazanmış olacak” diye konuştu.

DEV PROJEYE ADIM ADIM

Yozgat’ta içme suyu şebekesinde yıllardan beri kullanılmış olan ve kanserojen madde içeren asbestli borular sağlıklı dükdil borularla değiştirilecek.

Belediye Başkanı Celal Köse, kent merkezinin şantiyeye dönüşeceğinin altını çizerek, asbestli içme suyu boruları yenileneceğini ifade etti.

Başkan Köse, yıllar önce kentin içme suyu ihtiyacını karşılamak için döşenen boruların sağlık açısından zararlı olması nedeniyle mutlak surette değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Köse, hali hazırda kullanımda olan son derece sağlıksız, kanserojen özelliği bulunan asbestli içme su borularımızın değişimi için bir çalışma başlattıklarını belirtti.

İLK KAZMA 2 YIL ÖNCE VURULDU

Başkan Köse, asbestli boruların değişimi için ilk adımı iki yıl önce attıklarını hatırlattı. Kent merkezinde 4 kilometrelik asbestli boruların değişimi yaptıklarına değinen Başkan Köse, Yozgat’ın kanayan yarası haline gelen asbestli boruların tamamının değiştirilmesi planlanırken, çalışmaların bölge bölge sürdürüleceğine vurgu yaptı.

73 MİLYON MALİYETLİ

Şebeke suyu borularının değiştirilmesine yönelik 73 milyon lira maliyetli proje hazırlandığını hatırlatan Başkan Köse, Yozgat’ın şehir içi içme suyu şebekesinin yaklaşık 250 kilometre uzunluğunda olduğunu, şebekenin yenilenip, borularının değiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Köse, Yozgat merkezde 206 kilometre içme suyu hattı ve 40 kilometre kanalizasyon ihtiyacının bulunduğuna dikkat çekti. Başkan Köse, "Mevcut içme suyu hattında yüzde 67 oranında kayıp kaçağımız var. Biz Yozgat içme suyunu Musabeyli Cemil Çiçek Barajı ve Arapseyfi'den getirmek için harcadığımız enerji bedeli 2 milyon TL’nin üzerindedir. Kayıpları önlemek amacıyla önlemek için yeni bir proje hazırladık ve kredi kullanarak projemize başlayacağız" diye konuştu.

Yozgat Hakimiyet