Yozgat'ta gökyüzü renklendi

Yozgat'ta gökyüzü renklendi

Yozgat’ta öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Uçurtma Şenliği'nde çocuklarla birlikte veliler de eğlendi.

A+A-

Yozgat Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu tarafından uçurtma şenliği düzenlendi. Nohutlu tepesinde gerçekleştirilen ve yüzlerce çocuğun katıldığı uçurtma şenliğinde çocukların yanı sıra velilerde rüzgarlı havayı fırsat bilerek uçurtma uçurarak gönüllerince eğlendiler.

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte çocuklar uçurtmalarıyla şenliğe katıldı. Öğrenciler, aileleri tarafından hazırlanan uçurtma uçurmanın keyfini yaşadılar. Gökyüzünü birbirinden farklı uçurtmalarla renklendiren öğrenciler, unutamayacakları bir gün yaşadı. Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler, düzenlenen etkinlikten dolayı öğretmenlerine teşekkür etti.

Okul idarecilerinin yanı sıra velilerin de katıldığı şenlikte gökyüzü uçurtmalarla şenlenirken, anne ve babalarda eğlenme fırsatı buldu.

Öğrenciler, uçurtmalarını gökyüzüne havalandırmak için adeta birbirileriyle yarıştılar. Renkli görüntülere sahne olan şenlik sonrasında konuşan çocuklar ise gönüllerince eğlendiklerini, aileleriyle çok güzel bir gün geçirdiklerini ifade etti.

Okul idarecileri çocukların hem doğanın tadını çıkarması hem de uçurtma yaparak zamanlarını geçirmesini amaçladıkları şenliğin bundan sonraki yıllarda da süreceğini aktardı.

Uçurtma şenliğine çocukları ile birlikte katılan Nurullah Nurdoğan, “Bu şenliği düzenleyen okul idaresine teşekkür ediyoruz. Şimdiki çocuklarımız çok şanslı. Biz çocukluğumuzda bu tür şeyleri yaşayamadık. Ama şimdi çocuklarımızla beraber katıldık, eğlendik” dedi.

Çocuk ve velilerin katıldığı uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Rengarenk uçurtmalar gökyüzünde dalgalanırken çocuklar kadar büyükler de eğlenceli vakit geçirdi. Çocuklar, uçurtmanın nasıl uçacağı ile ilgili incelikleri öğrenmek için ailelerinden yardım alırken büyükler ise çocuklarıyla birlikte uçurtma uçurmanın keyfini yaşadı.

Yozgat Hakimiyet