Yozgat'ta girişimci kadınlara başarı eğitimi

Yozgat'ta girişimci kadınlara başarı eğitimi

Yozgat'ta Ticaret ve Sanayi Odası'nda 5 gün süren ve eğitimci Cüneyt Örkmez tarafından verilen eğitim programına katılan kadınlara sertifikaları verildi.

A+A-

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde kadın girişimcilere yönelik başarı kriterleri eğitim programı tamamlandı.

TSO Toplantı Salonunda 5 gün süren eğitimlerde Kadın kooperatifi ve girişimciliği kadınların girişimci olabilmeleri için gerekli olan başarı kriterleri, piyasa araştırmaları, üretim planlama, iş planlaması, pazarlama, yerel ekonomiye kazandırılabilecek yöresel ve geleneksel ürünler, finans yönetimi ve birlikte çalışabilmenin püf noktaları anlatıldı.

EĞİTİM PROGRAMINA 25 KADIN KATILDI

Yozgat TSO’da 5 gün süren ve eğitimci Cüneyt Örkmez tarafından verilen eğitim programına katılan kadınlara sertifikaları verildi.

Törene Belediye Başkan Yardımcısı Murat Tanışman, TSO Yönetim kurulu Başkanı Sinan Çelik, Ticaret İl Müdürü İbrahim Akdaş, TOBB Yozgat Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülhan Karaca, Eğitimci Cüneyt Örkmez ve kadınlar katıldı.

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Murat Tanışman, Sürmeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ortağı olduklarına dikkat çekerek, istiridye mantarı üretimine geçeceklerini söyledi. Yöresel ürünlerin üretiminin yaygınlaştırılacağına vurgu yapan Tanışman, ortak amaçlarının dezavantajlı kadınları istihdam olduğuna dikkat çekti. Girişimci kadınların destekçisi olmaya devam edeceklerine değinen Tanışman, satış mağazası konusunda da katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Yozgat TSO Başkanı Sinan Çelik, son yıllarda kadınların ekonomiye değer kattıklarını söyledi. Başkan Çelik, kadın istihdamını desteklediklerine vurgu yaparak, “Kadın kooperatif sayısı artıyor. Üretimde söz sahibi olacak kadınların aynı zamanda istihdam alanları da açılıyor. Üretimi yapılan ürünlerin Pazar sorunu da yaşanmıyor. TSO olarak kadın kooperatifleri ve kadın girişimcilerin yanında olmayı, destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ticaret İl Müdürü İbrahim Akdaş, Yozgat’ta kadın kooperatif sayısının arttığına vurgu yaparak, bakanlık tarafından kadın kooperatiflerine pozitif ayrımcılık yapıldığını dile getirdi.
Eğitimci Cüneyt Örkmez, “Kadın girişimciliği derken konunun kadın boyutuna dikkatle yaklaşmak ve belki de konuyu kadınlara özgü yanlarıyla birlikte ele almak gerekiyor. Kadın girişimciliğinin geliştirilmesinden daha çok sayıda kadının, halen sahip olduklarından daha yüksek bir gelire ulaşmasını sağlayacak ve toplumsal anlamda güçlenmelerinin önünü açacak çalışmaların desteklenmesi gerekiyor.

Girişimcilik, işsizliğin en önemli alternatifidir. Daralan istihdam piyasasında bundan daha iyi bir alternatif yok. Alternatifsizlik gibi negatif bir yargı karşısında girişimcilik faaliyetleri kamu, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlar tarafından yoğun olarak destekleniyor. Girişimcilik, kadınları güçlendirmede son derece önemli olmasına rağmen, bu süreci tek düze bir şekilde kredi verme, para kazanma, güçlenme ilişkisiyle açıklamak mümkün değil” dedi.

Eğitimci Örkmez, kendilerine ev sahipliği yapan TSO ve Yozgat Belediyesi’ne teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kadınlara sertifikaları verildi.

Yozgat Hakimiyet