Yozgat'ta evlenmeyi planlayan çiftlere destek!

Yozgat'ta evlenmeyi planlayan çiftlere destek!

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından “Aile Eğitim Programı (AEP) ve Evlilik Öncesi Eğitimi” gerçekleştirdi.

A+A-

Ailenin bütünlüğünün korunması ve aile kurmak için bir araya gelen çiftlerin evlilik hayatına hazırlanması amacıyla Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi meslek elemanları Sosyolog Merve Er ile Psikolojik Danışman Kübra Şenöz tarafından Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu'nda "AEP ve Evlilik Öncesi Eğitim" düzenlendi.

Düzenlenen eğitime öğrenciler ve akademisyenler katılım sağladı.

Yapılan eğitim ile evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini daha iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmesi, olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini öğrenmesi ve evliliğe iyi bir başlangıç yapabilme, eş seçimi, eş seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği, evlilik yapma amaçları, sağlıklı iletişim ve boşanma riskini artıran faktörlerden bahsedildi.

Sağlam, güçlü, işlevsel ve uyumlu bir aile birlikteliği sağlanması amaçlanan Aile Eğitim Programı kapsamında; ailelerin huzur ve refahının geliştirilmesi, aile kaynaklarının rasyonel kullanımının sağlanmasıyla ailelerin ekonomik olarak desteklenmesi, haklarını ve sorumluluklarını bilen, demokratik değerlere ve insan haklarına saygılı, beden, zihin, ahlâk, duygu bakımından dengeli ve sağlıklı gelişen, yaşadığı çevreye duyarlı, yapıcı, yaratıcı ve verimli bireylerin yetişmesinin hedeflendiği kaydedildi.
Eğitimde konuşan Sosyolog Merve Er, “Evlilik, aile olmanın ilk adımıdır. Sağlıklı aile, gücünü eşler arasındaki var olan sağlıklı ilişkiden alır. Evlilik ve Aile Hayatı modülü kapsamında verdiğimiz eğitimlerle eşler arasında sağlıklı bir evlilik ilişkisinin sürdürülmesi, evlilik kalitesinin zenginleştirilmesi ve aile bağlarının sağlamlaştırılması için gerekli olan temel bilgi ve becerileri aktarmak hedeflenmektedir. Aile Yaşam Becerileri modülü kapsamında ise etkili yaşam becerileri geliştirerek aile fertlerinin beklenen ve beklenmeyen olaylar karşısında dayanıklılıklarını koruyabilmelerine, sağlıklı bir iletişim ortamı kurabilmelerine, yaşamdaki geçiş noktalarını daha az problemli geçirmelerine katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Anne baba olmak, evlilik hayatında eşler için bir dönüm noktasıdır. Sağlıklı ve güçlü toplumların varlığı öncelikle sağlıklı ailelerin mevcudiyetiyle mümkündür. Sağlıklı aileler de bir kurum olarak ailenin tesis edildiği evlilik sürecinin doğru ve iyi bir şekilde kurulması ve yürütülmesi ile gerçekleşebilir. Evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini tanımaları, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturmaları, birbirleriyle etkili iletişim kurabilmeleri, sorunlarla baş etme becerileri kazanabilmeleri evliliğin huzur içerisinde sürdürülebilmesi ve çocukların sağlıklı bir aile ortamında büyüyebilmelerinde büyük önem taşımaktadır” ifadelerine yer verdi.

Yozgat Hakimiyet

 

Etiketler :