Yozgat'ta engellilere İŞKUR desteği devam ediyor

Yozgat'ta engellilere İŞKUR desteği devam ediyor

Yozgat İŞKUR İl Müdürlüğü, engelli vatandaşların, istihdam edilebilirliklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve istihdamlarını sağlayacak projelere hibe desteği sağlamaya devam ediyor.

A+A-

Yozgat İŞKUR İl Müdürlüğü, engelli vatandaşların, istihdam edilebilirliklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve istihdamlarını sağlayacak projelere hibe desteği sağlamaya devam ediyor.

İŞKUR Yozgat İl Müdürü Taner Yıldız, kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere hibe desteğine hak kazanan engellilere İŞKUR desteğinin devam ettiğini söyledi.

Yıldız, “Kendi İşini Kurma Desteği kapsamında sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engelli vatandaşlarımızdan kendi işini kurmak isteyenlere verilen hibe miktarı toplamda 65 bin Türk Lirasıdır. Şimdiye kadar 122 engelli ve 19 eski hükümlü vatandaşımız tarafından sunulan projeleri komisyon tarafından kabul gördü ve toplamda 3 Milyon 452 Bin TL ödeme yapıldı. Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin sözleşme tarihinden itibaren en az 3 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şartı bulunmaktadır. Ve buna yönelik denetimlere de devam edilecektir.” dedi.

Yeniufuk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.