Yozgat'ta engeller aşılacak!

Yozgat'ta engeller aşılacak!

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde yaşayan engelli vatandaşlar arasında iletişim gücünü artırmak amacıylaişaret dili kursu başlatıldı.

A+A-

Boğazlıyan’da engelli vatandaşlar arasında iletişim gücünü artırmak amacıyla işaret dili kursu başlatıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Boğazlıyan Gençlik Merkezinde açılan işaret dili kursuna katılan vatandaşlar, işitme engellilerle rahat iletişim ve empati kurmak, onların hayatını kolaylaştırmak amacıyla yoğun çaba sarf ediyor.

Boğazlıyan’da çeşitli meslek gruplarında yer alan vatandaşlar, kamu kurumlarında ve sosyal hayatta işitme engellerle iletişim kurabilmek için Boğazlıyan Gençlik Merkezi bünyesinde açılan işaret dili kursuna katılıyor. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında, işitme engelli vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla açılan kursta, eğitim gören kursiyerler işitme engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracak. Birçok meslek grubundan katılımın olduğu kursta işaret dili öğrenen kursiyerler, işitme engelli bireylerle iletişim kurabilecek ve onların taleplerini rahatlıkla yerine getirebilecek. 

Boğazlıyan Gençlik Merkezi İşaret Dili Eğitmeni Ayla Çetintaş, gözetiminde düzenlenen kurs yoğun ilgi görüyor. Çetintaş, “Kursa katılan vatandaşlarımız çevrelerindeki işitme engelliler ile rahat iletişim kurabilmek, onlarla rahat sohbet etmek ve onları anlamak için bu dili öğreniyorlar. Kursumuza katılanlar kısa bir zamanda işaret dilini öğrenebiliyorlar” dedi. Çetintaş, açıklamasında; “İşaret dili öğrenerek erişe bilirliği kolaylaştırıyoruz. İşitme engelli bir birey herhangi bir kuruma gittiğinde hiç bir zorluk çekmeden kendini ifade edip işini çözebilecek” dedi. Acil durumlarda da tercümanı beklemeden personellerin engelli kişiyi anlayıp olaya müdahale edeceklerini aktaran Çetintaş, “Kursumuz gençlik merkezinde düzenleniyor. 120 saat eğitim verilmekte. Kurs sonunda kursiyerler işaret dili 1. Seviye sertifikası alıp temel düzeyde işaret dili öğreneceklerdir. Gençlik merkezinde kursumuz ücretsiz olup, işaret dilini öğrenmek isteyen tüm halkın hizmetine açıktır. Engelsiz bir Boğazlıyan hedefiyle bu projenin ilerideki projelerimiz için bir adım olarak görüyoruz. İşitme engelli bireylerin sosyal hayatta yaşamış oldukları iletişim sorunlarını en az düzeye indirmek için buraya gelen vatandaşlarımız işaret dili öğrenmekteler. Kursumuza 27 kişi katılım sağladı” diye konuştu. Kursa katılan Boğazlıyan Kaymakamı Recep Aydın’da ifade zorluğu yaşayan engellilerin bireyler de kursiyerlerin tercümanlığı sayesinde toplum içinde daha rahat hareket edebileceklerini ifade etti.

Yeniufuk

Etiketler : ,