Yozgat'ta eğitime değerlendirme merkezi

Yozgat'ta eğitime değerlendirme merkezi

Okullardaki ölçme ve değerlendirme faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da ölçme ve değerlendirme merkezi kuruldu.

A+A-

Optik okuyucu, baskı makinesi, bilgi iletişim teknolojileri gibi altyapılarla donatılan merkezlerde çalışan öğretmenler, eğitimlerini tamamlayarak birimlerinde göreve başladı.

Her ilde kurulan ölçme değerlendirme merkezleri, PISA ve TIMSS gibi uluslararası düzeyde ve ulusal çapta yapılacak öğrenci başarı araştırmalarını koordine etmek ve süreçleri yönetmek üzere aktif olarak kullanacak. Öğrenci başarı araştırmalarından elde edilen bulgular ve hazırlanan raporlar, okul ve il yönetimleri ile süreçleri iyileştirmeleri için paylaşılacak.

Ayrıca bu merkezlerde yedi aydır öğrenci ve öğretmenlerle paylaşılan yardımcı kaynakların üretilmesine de önemli katkı sağlanıyor. Bu merkezlerin katkılarıyla hazırlanan yardımcı kaynak kitap, basılı olarak öğrencilere ücretsiz dağıtıldı.

Öğrencilerin eksikliklerini gidermek için ücretsiz olarak sunulan destekleme ve yetiştirme kurslarına yönelik periyodik ölçme ve değerlendirmeler de her ildeki ölçme ve değerlendirme merkezleri tarafından yürütülüyor.

Yozgat Hakimiyet

Etiketler :