Yozgat'ta ders zili çaldı!

Yozgat'ta ders zili çaldı!

Ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da yaz tatilinin ardından il genelinde 429 okulda, 71 Bin 419 öğrenci için ders zili çaldı.

A+A-

Ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da yaz tatilinin ardından il genelinde 429 okulda, 71 Bin 419 öğrenci için ders zili çaldı.

2021-2022 eğitim öğretim yılı dolayısıyla Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunum programı düzenlendi.

okul4.jpg

Yozgat’ta 2021-2022 Eğitim öğretim dönemi için 6 Bin 8 okul öncesi, 42 Bin 249 temel eğitim, 23 Bin 161 ortaöğretim öğrencisi olmak üzere 71Bin 419 öğrenci, 429 okulda, 6 Bin 109 öğretmen ile eğitim yeni eğitim dönemine başladı.

Yozgat Valisi Ziya Polat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yeni eğitim öğretim döneminin tüm öğrencilere ve eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulundu.

okul3.jpg

Vali Polat, “Salgından dolayı öğrencilerimiz okullarında bizlerde çocuklarımızdan uzak kaldı. Şimdi yavrularımız okullarına kavuşuyor. Hepimiz biliyoruz ki, salgın hastalıkları kontrol altına alabilmenin en etkili yolu aşıdan geçmektedir. Çocuklarımızın eğitimlerine yüz yüze devam edebilmesi için lütfen aşımızı olalım, maske, mesafe, hijyen kurallarına dün olduğu gibi bugünde riayet edelim. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının öğretmen, öğrenci, veli ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

okul2.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, ise yüz yüze eğitimin önemine değinerek okullarda Kovid-19 hastalığına karşı her türlü tedbir ve önlemin alındığını ifade etti.

okul1.jpg

Yazıcı,“ Bakanlığımızca okullarımızda uyulması gereken salgın kuralları çerçevesinde tüm önlemlerimiz alınarak, okullarımızın temizlik malzemeleri ve dezenfektan ihtiyaçları Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından gönderilen ödeneklerle temin edilip, okullara gönderildi. İlimiz geneli tüm okullarımızda öğrencilerimizin kullanacağı dezenfektanlar ortak kullanım alanlarına yerleştirilerek, uyarı levhalarının asıldı. Sağlıklı bir ortamda en üst seviyede eğitim öğretim süreçlerinin sorunsuz devam etmesi için gerekli her çalışma yapıldı. Bu vesile 2021-2022 eğitim öğretim yılının ülkemize, ilimize, yönetici, öğretmen, çalışan, öğrenci ve velilerimize sağlık, başarı ve huzur getirmesi temenni ediyorum.”şeklinde konuştu.

Yeni Ufuk