Yozgat'ta denetimler sıklaştırıldı!

Yozgat'ta denetimler sıklaştırıldı!

İçişleri Bakanlığı'nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın resmi tatil olması dolayısıyla bu hafta sonuna özel Perşembe akşamından itibaren ilan ettiği sokağa çıkma yasağı nedeniyle Yozgat genelinde sıkı tedbirler uygulandı.

A+A-

İçişleri Bakanlığı'nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın resmi tatil olması dolayısıyla bu hafta sonuna özel Perşembe akşamından itibaren ilan ettiği sokağa çıkma yasağı nedeniyle Yozgat genelinde sıkı tedbirler uygulandı. Polis ve bekçiler tarafından şehrin belirli noktalarında kimlik kontrolüne tabii tutulan, eğer izin belgeleri yoksa ve adreslerine en yakın market ya da fırınlardan alışveriş yapmaları yönünde uyarılarda bulunulan vatandaşların bazılarının gereksiz şeyleri bahane etmeleri şaşkınlığa neden oldu.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının 23 Nisan’ı da kapsaması nedeniyle Şehrin çeşitli bölgelerinde oluşturulan kontrol noktalarında kimlik kontrolü yapıldı. Şehrin büyük bölümünün boş olduğu gözlenirken, işi olmadan çıkan vatandaşlar da gerekli uyarılar yapıldıktan sonra ikametlerine yönlendirildi.

YASAK GÖLGESİNDE 23 NİSAN

Yasak nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bir kez daha gölgede kaldı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına az sayıda katılımcı ile çelenk sunulması ile törenler kısıtlı tutuldu. Bunun yerine Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu yansıtabilecek başta kolluk araçlarından oluşmak üzere araç konvoyları, ses, ışık ve havai ışık gösterileri, mobil araçlarla gösteriler ile çevrimiçi etkinliklere gün boyuncu ağırlık verildi.

EN YAKIN CAMİİDE CUMA NAMAZI

Pandemi nedeniyle dün başlayan 3 günlük sokağa çıkma yasağında vatandaşlar, evlerine yakın camilere giderek, cuma namazını kıldı. Pandemi nedeniyle dün saat 19.00’da başlayan ve Pazartesi sabahı 05.00'e kadar uygulanacak olan 3 günlük sokağa çıkma yasağında vatandaşlar cuma namazı için çıktı. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile cuma namazına gitmek isteyenler, il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurullarının bu yöndeki kararları doğrultusunda, araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın camiye gidilebilecekleri belirtmişti.

SIKI TEDBİRLER VARDI

İçişleri Bakanlığı'nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın resmi tatil olması dolayısıyla bu hafta sonuna özel Perşembe akşamından itibaren ilan ettiği sokağa çıkma yasağı nedeniyle emniyet ekipleri sıkı tedbirler uyguladı. Kentin çeşitli yerlerinde oluşturulan güvenlik noktalarında sokağa çıkan vatandaşlar tek tek sorgulandı. Kimileri emniyet ekiplerine zor anlar yaşatırken, kimileri de yasakların kapsamı konusunda yapılan uyarılar sonrasında evlerine dönmek zorunda kaldılar. Emniyet ekipleri vatandaşları özellikle market ve fırınlardan yapılacak alışverişlerde evlerine en yakın bölgelerde yapmaları konusunda uyardı.